Pe podium, la rugbi în 7

Ciprian Marinuţ

Ştiinţa Petroşani a fost învinsă în finala mică a celui de-al doilea turneu de rugbi în 7 al Diviziei Naţionale de Seniori, care s-a disputat în weekend la Iaşi. După două turnee, sportivii antrenaţi de Alexandru Lupu se află pe locul trei în clasamentul general şi speră încă la câştigarea titlului naţional.

„Executaţi” de un fost coechipier
Rugbiştii din Petroşani continuă seria rezultatelor pozitive, după ce la finalul campionatului Diviziei Naţionale au reuşit promovarea în SuperLiga României. Trupa antrenată de Alexandru Lupu a avut un parcurs bun la turneul secund al Diviziei Naţionale de rugbi în 7, clasându-se la final pe locul patru, din opt echipe participante. În grupe, Ştiinţa a obţinut două victorii, 26-5 cu CFR CSU Braşov şi 14-5 cu  Universitatea Tehnică Chişinău, şi a suferit o înfrângere, 7-12, cu RC Stejarul Buzău, ocupând locul doi. Poziţia secundă i-a dat dreptul să joace în semifinale, etapă în care trupa din Petroşani a pierdut, scor 5-12, de CSO Pantelimon. Învinsă în penultimul act, Ştiinţa a jucat în finala mică cu RC Stejarul Buzău, dar a pierdut în prelungiri, scor 12-14, după un final dramatic. „În finala mică, am avut avantaj de 12-7 până în ultimul minut, dar, în prelungiri, fostul nostru jucător, Cojocaru, a reuşit un eseu şi a egalat, scor 12-12. Buzoienii au transformat şi lovitura bonus primită pentru eseu şi au câştigat cu 14-12”, a povestit antrenorul Alexandru Lupu.

Măcinaţi de accidentări, dar speră la medalie
Clasarea pe locul patru la turneul de la Iaşi este echivalentă cu pierderea unui tempo în clasamentul general, Ştiinţa căzând de pe locul doi pe trei. Echipa din Valea Jiului a fost depăşită de Poli Agro Iaşi, câştigătoarea turneului de la Iaşi, în vreme ce lideră a rămas CSO Pantelimon. În ciuda acestui pas greşit şi a accidentărilor care macină lotul Ştiinţei, antrenorul Alexandru Lupu speră încă la o medalie. „Noi am început campionatul cu obiectivul de a deveni campioni naţionali. După două turnee, suntem doar pe locul trei şi avem infirmeria plină cu accidentaţi. Cojocaru, unicul nostru internaţional, Marian Sabou, căpitanul echipei, Cătălin Sabou, Iepure şi Toader sunt indisponibili pentru ultimele două turnee. Va fi greu să luăm medalia de aur, dar sperăm să ne menţinem şi să fim măcar pe podium”, a spus Lupu.
Următorul turneu de rugbi în 7 ar fi trebuit să aibă loc la Petroşani, dar Stadionul din Dealul Institutului nu a întrunit condiţiile pentru organizarea unui astfel de eveniment, astfel că întrecerea se va desfăşura la Bârlad, la finalul săptămânii. Ultimul turneu va avea loc, peste două săptămâni, la Buzău.

Rezultate tehnice la Iaşi:
Grupa B: Ştiinţa Petroşani – RC Stejarul Buzău 7-12; Ştiinţa Petroşani – CFR CSU Braşov 26-5; Ştiinţa Petroşani – Universitatea Tehnică Chişinău 14-5.
Semifinale: CSO Pantelimon – Ştiinţa Petroşani 12-5; Poli Agro Iaşi – RC Stejarul Buzău 10-7; Finala mică: Ştiinţa Petroşani – RC Stejarul Buzău 12-14; Finala mare: Poli Agro Iaşi – CSO Pantelimon 12-7.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.