Categories: Comunitate

Pe final de an, cu veşti bune de la Zam

Magdalena Şerban

Proiectul european destinat modernizării drumurilor agricole din comuna Zam îşi va relua cursul normal de implementare, fiind respinsă cererea de contestaţie a licitaţiei de atribuire.
„Cu puţin noroc, în 2015, proiectul a fost reselectat pentru finanţare (un milion de euro) pe fosta Măsură europeană 125A, reuşind într-un timp scurt să parafăm contractul. Astfel, la începutul acestui an, am început demersurile în vederea contractării executantului lucrărilor. S-a organizat licitaţie, iar în urma finalizării acesteia, ne-am trezit cu o reclamaţie prin care se contesta rezultatul, adică firma câştigătoare. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) a respins-o, aşa că s-a recurs la o nouă contestaţie, de data aceasta fiind adresată Curţii de Apel Alba Iulia şi judecându-se în 17 iulie 2016. Şi aici s-a dat respingere, dar din cauză că nu am primit nota de motivare şi decizia finală în timp util (ci doar în această lună), s-a întârziat startul lucrărilor. În plus, din pricină că ne aflăm în plină iarnă, nu le putem începe nici măcar acum. Prin urmare, cel mai probabil, le vom demara în primăvara ce urmează. Programul vizează satul centru şi satele Sălciva şi Pojoga”, a precizat Sorin Nistor (foto), primarul comunei Zam.
Pe de altă parte, mai trebuie spus că s-au continuat lucrările din bani guvernamentali, obţinuţi pe Ordonanţa nr. 28, pentru modernizarea drumului comunal DC163 (Zam-Almaş-Sălişte), finalizându-se asfaltarea acestuia şi urmând să fie executate şi zidurile de sprijin, capetele de pod şi rigolele.
„Sunt mulţi localnici care fac naveta cu maşina, iar localităţile au scăpat, în sfârşit, de praf, majoritatea caselor aflându-se în imediata apropiere a drumului. Mai e vorba şi de uzura maşinilor. Una e să circuli pe asfalt şi alta e să o faci pe un drum pietruit şi plin de gropi. Am scăpat de toate acestea”, a adăugat primarul Nistor. O altă veste bună este şi faptul că s-a început şi se va continua distribuirea lemnelor de foc către populaţie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

2 zile ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

3 zile ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

3 zile ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

3 zile ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

3 zile ago