Nicolle Ebner

Cu toate că este total nemulţumit de politica PDL, pe care o consideră antiromânească, preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu (foto), crede că nu este potrivit ca, în noul statut al PSD ce va fi adoptat la Congresul extraordinar din toamnă, să fie introdusă interdicţia oricărui tip de negocieri cu PDL.

Interdicţie de colaborări şi negocieri

Surse din cadrul PSD, care doresc să-şi păstreze anonimatul, susţin că o astfel de interdicţie, trimisă de preşedintele Victor Ponta fiecărei filiale judeţene, există încă din luna aprilie a acestui an. Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu, afirmă că, dat fiind politica antiromânească a PDL, este posibil ca delegaţii la Congresul extraordinar din toamnă să hotărască să nu se colaboreze cu PDL, în această perioadă. Însă, personal, Cazacu are o altă viziune. „Sunt situaţii în care, uneori, pentru buna administrare a unităţilor administrativ teritoriale, eşti nevoit să colaborezi cu unii aleşi PDL. Cred că, totuşi, nu este potrivit să cuprindem în statut interzicerea colaborării cu orice partid politic, nu numai cu PDL, având în vedere că politica de alianţe a unei formaţiuni politice se modifică uneori pe termen foarte scurt”, spune Cazacu.

Se pare că pe baza interdicţiei impusă de Victor Ponta în luna aprilie, Bianca Fărcaş, consilier local PSD Hunedoara, nu a putut fi pedepsită pe linie de partid, pentru „incidentul” petrecut la începutul lunii mai. La acea vreme, tentativa noii coaliţii majoritate PSD-PDL-PC din cadrul Consiliului Local Hunedoara, prin care s-a încercat înlocuirea viceprimarului PNL Dan Robert, a eşuat într-un mod lamentabil, pentru că a lipsit un vot. Cel al consilierului PSD Bianca Fărcaş, care nu s-a aliat cu PDL în acest proiect.

Surse din cadrul PSD susţin că, la Congresul extraordinar din toamnă, partidul va introduce în noul Statut, ce va fi adoptat cu această ocazie, interdicţia oricărui tip de negocieri cu democrat-liberalii. Într-o recentă intervenţie (făcută publică pe site-ul www.pesurse.ro), preşedintele Victor Ponta ar fi declarat: “întâlniţi-vă cu liberalii! Discutaţi cu ei. Dar, singurii cu care nu aveţi ce discuta sunt cei de la PDL. În nici o formulă nu aveţi ce discuta şi negocia cu ei”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago