PDL nu cedeazã postul de prefect

 

Nicolle Ebner

Liderii PDL Hunedoara nu renunţă, „sub nici o formă”, la postul de prefect al judeţului, solicitat de UDMR. Singurele poziţii de conducere oferite partenerilor de guvernare sunt cele de subprefect şi câteva de director adjunct la direcţiile judeţene, posturi care au rămas neocupate, după ce în toamna anului trecut, PSD s-a retras de la guvernare.

„Să negocieze cu cei pe care i-a sprijinit la prezidenţiale”
Se pare că nici nu au început bine PDL şi UDMR să guverneze împreună că, deja, au şi apărut primele probleme. Odată ajunşi la putere, liderii UDMR au început negocierile cu PDL, pentru a obţine câteva posturi de prefecţi, secretari de stat şi şefi de deconcentrate. Decizia Bucureştiului de a ceda maghiarilor cele mai multe funcţii în judeţele din Ardeal, între care şi Hunedoara, nu este pe placul liderilor PDL din zonă, printre cei care nu sunt de acord să cedeze postul de prefect fiind şi liderii democrat-liberali hunedoreni. „Nici nu se pune problema să cedăm funcţia de prefect al judeţului Hunedoara, deţinută în acest moment de Dorin Gligor (foto). Pornim discuţiile cu ei (n.r.: UDMR), de pe poziţia câştigării de către PDL, singur, fără sprijinul UDMR, a alegerilor parlamentare din 2008, a europarlamentarelor şi a alegerilor prezidenţiale. UDMR ar trebui să negocieze funcţii cu cei pe care i-a sprijinit la prezidenţiale sau la celelalte tururi de scrutin. Nu cedăm postul de prefect sub nici o formă”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Florian Toma, vicepreşedinte al filialei judeţene PDL Hunedoara. PDL Hunedoara este dispus să le cedeze postul de subprefect – rămas vacant după ce Dorin Gligor a fost avansat în funcţia de prefect – şi câteva funcţii de directori adjuncţi ai unor instituţii judeţene, cum ar fi la Direcţia de Finanţe Publice sau Direcţia Silvică, rămase libere după ce PSD a ieşit de la guvernare.

PDL – după ce a adus voturi, „provincia” nu mai contează
Potrivit sursei mai sus citate, liderii locali ai PDL şi UDMR nu s-au întâlnit până acum pentru a discuta aspectul împărţirii posturilor, însă urmează ca în scurt timp să stabilească un calendar al negocierilor şi perfectarea unui cadru de colaborare la nivel de judeţ. Liderul UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, nu vrea să comenteze afirmaţiile făcute de Florian Toma şi de asemenea, nici nu a confirmat sau infirmat informaţiile privind susţinerea lui Attila Deszi (în 2006, la învestire, era cel mai tânăr subprefect din ţară), în funcţia de prefect al judeţului, însă din declaraţiile sale reiese clar că „teritoriul” nu prea are vreun cuvânt de spus, hotărârile privind condiţiile protocolului de colaborare PDL-UDMR fiind luate la „centru”. „Urmează câteva decizii, care se vor lua la nivel central, printre care şi cadrul de colaborare la nivelul judeţelor. Se pregăteşte o întâlnire la Bucureşti, săptămâna viitoare, între preşedinţii filialelor judeţene PDL şi UDMR, după care vom începe dialogul în cadrul decis la nivel de conduceri naţionale”, a declarat Iuliu Winkler, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

UDMR – 20 de nominalizări pentru funcţii locale şi centrale
Între Crăciun şi Revelion, la şedinţa Consiliului Permanent Judeţean al UDMR Hunedoara, au fost stabilite două liste, una cu specialişti propuşi pentru funcţii la nivel judeţean şi una de politicieni care ar putea ocupa posturi la nivel central. Listele, care însumează cel puţin 20 de propuneri făcute de filiala UDMR Hunedoara, nu sunt publice în acest moment, însă Winkler confirmă faptul că printre cei propuşi sunt membri de partid, care au dovedit că au capacitatea să lucreze pentru judeţ. „Dar, asta nu înseamnă că toate propunerile noastre se vor materializa. Oricum, conducerea centrală UDMR ştie foarte bine că Hunedoara este o filială foarte puternică şi sunt sigur că judeţul nostru va fi reprezentat, prin oamenii UDMR, la nivel central”, a menţionat Iuliu Winkler.
Potrivit surselor din PDL, premierul Boc va ceda UDMR cinci prefecturi: Hunedoara, Harghita, Covasna, Sălaj şi Vaslui, precum şi şapte posturi de subprefecţi, în judeţe cu populaţie maghiară – Maramureş, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj-Napoca şi Mureş – unde UDMR, în urma negocierilor, nu a obţinut posturile de prefect. La bursa zvonurilor nu este exclusă varianta ca Attila Deszi să ajungă secretar de stat, în cazul în care UDMR nu obţine postul de prefect în Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ma intreb cine-i acest Toma, ca noi nu am auzit de el doar ca e un balbait care mai trage cate un fasssssss in directia presei......el este adevaratul tradator. Din cauza lui am pierdut alegerile...marele manager???? Ha, ha, ha

  • ACEST TOMA,ARE CURAJUL SA SPUNA PE FATA CA NU E CORECT CA JUDETUL SA FIE DIN NOU VINDUT!!!!!!!
    TOMA SI ECHIPA LUI AU FACUT CEL MAI BUN SCOR LA ALEGERILE LOCALE SI JUDETENE DIN 2008!

  • toma e un lingau de casa al pdl
    e un fost angajat la prefectura, o nonvaloare
    asta e, mosul in care pdl isi rasplateste nemernici

  • Pacat de munca depusa,de zilele pierdute prin frig si ploaie,de scatoalcele primite la lipit de afise,pacat..,,
    Rasplata de la centru e aceeasi:ZERO!
    Am muncit pentru invingatori insa suntem tot INVINSI!
    Cu siguranta a fost pentru ultima oara,cu prefect PDL te puteai lupta cu PNL,dar asa.. IN JUDET PDL nu EXISTA!

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

13 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

13 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

13 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

13 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

13 ore ago