PDL mai aruncã o „fumigenã” în nasul electoratului?

Nicolle Ebner

Liderii PDL au convenit, de principiu, ca demnitarii cu funcţii să fie obligaţi să aleagă între acestea şi afaceri, unii susţinând chiar că incompatibilitatea politică-afaceri ar trebui extinsă la întreaga familie a demnitarului.

Spun că nu fac afaceri cu statul
Parlamentarii PDL din judeţul Hunedoara spun că nu prea au de ce să se teamă, însă vor lua o decizie finală, după ce vor fi stabilite criteriile în baza cărora se va face o astfel de opţiune. Potrivit declaraţiei de interese, din 2009, deputatul Viorel Arion este asociat la şase societăţi comerciale (cu număr de părţi sociale cuprinse între 32,3 la sută şi 54 la sută), deţine 69 la sută din acţiunile societăţii Comsertim SA, este preşedinte (neretribuit) al Camerei de Comerţ Hunedoara şi membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Întrebat dacă va opta pentru cariera politică sau  afaceri, Viorel Arion a răspuns: „Nu ştiu. Mă mai gândesc”.
Ioan Timiş, deputat PDL, este doar acţionar la câteva mijloace de informare, cu acţiuni de 5, 10, 20 la sută, din care nu câştigă nimic. „Eu nu primesc de la nimeni nimic, pentru că, se ştie că în presă nu se fac bani prea mulţi şi în plus, presa nici nu lucrează cu statul”, declară deputatul Ioan Timiş.
Iosif Blaga, şi el deputat PDL, nu are nici o afacere personală şi nu deţine nici acţiuni la vreo firmă, iar fostul ministru Monica Iacob Ridzi a renunţat la cele 397 de acţiuni deţinute la SC Euroriva Serv SRL Lupeni – comerţ cu produse alimentare – în toamna anului trecut. Pe declaraţia de interese, senatorul Dorin Păran figurează ca asociat unic la SC Rocan SRL Deva, firmă de imobiliare, pe care, din cauza crizei, spune că a fost nevoit să o suspende pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 ianuarie 2010. „Moral, este corect ca atâta timp cât eşti demnitar să nu faci afaceri cu statul. Cu privaţii, nici o problemă”, este de părere senatorul Dorin Păran.
În 2002, PD a mai avut o asemenea iniţiativă de „primenire” a partidului, care, până la urmă, a dat bine atât în faţa electoratului, cât şi pentru formaţiunea politică respectivă. La acea vreme, o serie de consilieri locali şi judeţeni care, prin firmele lor, făceau afaceri cu primăriile sau consiliile judeţene, au fost nevoiţi să opteze pentru una dintre activităţi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu ne facem griji pentru afaceristii din politica . Deja , Prigoana-sr. le-a oferit "modelul" !
    Baieti destepti n-asa?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago