Patru primari liberali riscã sã-şi piardã funcţiile

Carmen Cosman

Scandal politic de proporţii în judeţul Hunedoara, unde patru primari PNL şi-ar putea pierde scaunele, după ce au semnat adeziunea la UNPR. Doi dintre aleşii locali au recunoscut, ieri, în conferinţă de presă, că au semnat adeziunile, după ce au mâncat fasole cu ciolan cu ministrul Gabriel Oprea, chiar în biroul acestuia.
S-au gândit la fondurile primite de la Guvern
Deşi preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, a încercat să invoce buna credinţă a aleşilor locali sau momeala aruncată de putere, patru primari hunedoreni riscă să rămână fără funcţii, după ce săptămâna trecută, au semnat adeziunile la UNPR, ceea ce duce, automat, la demisia din PNL.
Este vorba despre primarul din Lăpugiu de Jos – Alin Traian Chiorean, primarul din Bucureşci – Mircea Florin Ghilean, primarul din Teliucu Inferior – Daniel Pupeză, şi primarul din Buceş – Traian Mărcuş Achim, care vroiau să participe la scrutinul de anul viitor sub sigla UNPR. Chiar Chiorean şi Pupeză au confirmat ieri semnarea adeziunii la UNPR, dar spun că s-au gândit doar la fondurile pe care le-ar putea aduce în comunele lor. Povestea este simplă în esenţă şi are toate componentele unui scandal politic, respectiv banii şi ciolanul, de această dată, servit împreună cu fasole, chiar în biroul ministerial al lui Gabriel Oprea.
Cinstiţi de ministru cu ciolan şi fasole  
Daniel Pupeză a declarat, ieri, că a fost invitat la Bucureşti, împreună cu alţi colegi, de către primarul Devei, Mircia Muntean, să discute „cu un ministru”, despre proiectele de dezvoltare pe care le-a depus. „Am fost invitat de către domnul primar Mircia Muntean să discutăm pe proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării în primăvară, dar şi despre celelalte proiecte pe care le avem în derulare. M-a sunat (n.r. -Mircia Muntean) şi mi-a spus că se va duce la Bucureşti şi se va întâlni cu un ministru şi se vor pune în discuţie proiectele depuse pentru finanţare şi pentru care nu am primit nici un răspuns”, susţine primarul din Teliucu Inferior. Fără să ştie despre ce ministru este vorba şi unde se vor purta discuţiile, bazându-se pe prietenia cu Mircia Muntean, Daniel Pupeză, împreună cu primarii din Lăpugiu de Jos, Bucureşci, Buceş, Peştiş şi Luncoiu de Jos, au plecat la Bucureşti, unde au nimerit taman în biroul ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, care este şi lider al UNPR. Şi, au discutat ei ce au discutat despre proiecte, au primit promisiuni de sprijin, după care – în biroul ministerial – a urmat un festin cu ciolan şi fasole şi, imediat după, nişte declaraţii pe proprie răspundere şi adeziunile la UNPR. Cu gândul la miliardele ce le vor intra în conturi şi, cu stomacul plin, patru dintre cei şase primari prezenţi la discuţii – adică tocmai cei menţionaţi anterior – au semnat imediat, chiar dacă acum, susţin că adeziunile nu erau datate. „Sincer să fiu, da, am semnat şi declaraţia că voi candida la alegerile din 2012 din partea UNPR şi adeziunea”, a precizat Pupeză. La fel a procedat, după spusele lui, şi Alin Chiorean, primarul din Lăpugiu de Jos, dar acesta a  precizat că adeziunea era nedatată.
Moloţ zice că el e vinovat
Preşedintele PNL, Mircea Moloţ, la fel ca şi alţi fruntaşi liberali, au încercat să îi scuze pe cei patru, susţinând că „au fost orbiţi de mirajul banilor”, ori au fost şantajaţi (emoţional, probabil!), dar acum, regretă, iar scopul conferinţei este acela de a retracta adeziunile. Cu sau fără păreri de rău, cei patru au încălcat însă statutul aleşilor locali şi ar putea rămâne şi fără vrabia din mână, adică fotoliul de primar, dar şi fără cioara de pe gard, adică banii pentru comunitate, care – susţin ei – i-au ghidat în alegerea făcută. Moloţ îşi vede şi el partea lui de vină, declarând: „Cred că principalul vinovat sunt eu, pentru că m-am ocupat mai mult de administraţie şi mai puţin de politică şi n-am ţinut legătura, atât cât ar fi trebuit, cu toţi primarii”. Şi, cum primarul Pupeză i-a cerut, mai în glumă, mai în serios, un buget mai mare, Moloţ a plusat: „Încercăm să le dăm bugetul cât mai mare. Fac şi eu ca şi Guvernul. O să uit că sunt şi primari de la PDL şi tot bugetul o să-l dau la USL”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Au acceptat acest compromis pentru a ajuta comunitatea care i-a ales, felicitari primarilor. Si altii cu funcții mai mari au navigat de la un partid la altul.

  • JOS CIOCOIU ,JOS STRIGOIU SECURIST ,MIRCEA IOAN MOLOT ,IN MOMENTUL CAND SE VA AVUNTA OFICIAL CA SE FAC REGIUNILE FOARTE MULTI PRIMARI VOR PLECA DE LANGA CIOCOIU SECURIST

  • Buna fasolea, dar si mai dulce ciolanul !!!!
    Sa nu-i plingem !!!
    Se repozitioneaza doar pentru a nu-l pierde(pe ciolan).
    Vor mai fi si altii. Este doar inceputul. Si nu numai de la PNL, urmeaza si de la ceilalti. Totdeauna ciolanul vecinului , parca miroase mai frumos, e si mai ieftin si nici nu ingrasa !!!

  • Sunt sigur ca au fosti santajati de Molot ,cu pierderea mandatului de primar ,cum a incercat Molot si cu primarul din Hateg ,Timis,si atunci ce sa faca si ei au venit inapoi la partid ,dar parerea mea este ca Molot ia amenintat ,domnule Nistor am votat psd ,dar acum de cand esti aliat cu Molot ,veti pierde ,scapa de Molot daca mai vrei sa ajungi deputat, te trage in jos cu imaginea lui proasta ,tot judetul stie ca a turnat la securitate ,si ca sa imbogatit

  • Nu stiu ce au facut alti primari pt. comunitatile care i-au ales , in schimb numai cuvinte de lauda pt. Daniel Pupeza .ED

  • ...micule Voievod,lăsa-şi să-ţi dea primarii cu mucii-n fasole!!!
    Bine că ţi-ai dat seama că nu esti bun de conducător al PNL Hunedoara!!!... ai rezolvat un lucru, l-ai împins pe cel care te-a făcut boier, în mlaştină!!!..fără Munteanu nu mai pupai tu CJH-ul!!!...prostul a făcut asfalt şi pe dosul c...elor, ac să ajungi tu Voievod,dupe care l-ai f...t !!!...poate te trimite în ribună şi pe tine cineva!!!!...poate Nistor, zis Panfutie,!!!!... ăştia pot fi numiţi primari????...trădătorii din PNL şi PSD !!!..Hoţilorr!!!

  • Mircea Muntean este disperat pentru ca nu poate ca sa isi indeplineasca angajamentu facut cu UNPR-ul de a aduce cati mai multi oameni in UNPR dar cei care il cunosc pe Munteanu stiu ca nu se pot astepta la ce mai rau din partea lui pt ca asa stie el sa faca numai rau, de aceea a ajuns ca sa recurga la santaje si la diverse tertipuri nelegala si ne statutare, asa cum a facut atati ani la primarie.

  • Nu este nimeni vinovat pentru faptele lor, ei au stiut ce fac chiar daca au fost influentati nu trebuia sa se lase cumparati cu fasole si ciolan.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

9 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

9 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

9 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

9 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

9 ore ago