Patru inculpaţi din dosarul Moloţ & co au contestat prelungirea arestului la domiciliu

Natalia Bumbac

Hotărârea Tribunalului Alba prin care s-a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu în cazul lui Moloţ & compania a fost contestată de către patru dintre inculpaţi. În prima zi de la expirarea termenului de 48 de ore pentru depunerea contestaţiilor au fost înregistrate cererile din partea lui Mircea Moloţ (foto), Robertto Venter, Tiberiu Balint şi Emanoil Milică Pup. În următoarele zile, dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă competentă pentru soluţionarea contestaţiilor în acest caz şi care va da o decizie definitivă.

Urmează hotărârea definitivă
Procurorii DNA au cerut magistraţilor Tribunalului Alba în 5 ianuarie, prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Robertto Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. După o şedinţă de judecată care a durat mai mult de patru ore, timp în care au fost audiate părţile din dosar, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis că există motive temeinice pe baza cărora mandatele de arestare la domiciliu pot fi prelungite. Dacă hotărârea Tribunalului Alba va fi menţinută şi de Curtea de Apel Alba Iulia, atunci urmează încă o lună în care cei cinci vor fi „legaţi” de propria locuinţă.
Vă reamintim că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, şi ceilalţi patru inculpaţi au petrecut o lună în arest la domiciliu începând cu 9 decembrie 2014. Măsura a fost instituită de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce procurorii DNA au contestat decizia Tribunalului Alba, care a dispus cercetarea lor sub control judiciar. Toate aceste măsuri au fost luate de către oamenii legii, deoarece Mircea Moloţ, Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte sunt cercetaţi într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii DNA.

Care sunt acuzaţiile aduse de procurori?
Iată care sunt acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia, celor cinci inculpaţi, aşa cum au fost ele prezentate în comunicatul postat pe site-ul DNA:
Mircea Moloţ: săvârşirea infracţiunilor concurente de trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese, deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
Tiberiu Balint: săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (4 acte materiale), spălare de bani, în forma instigării.
Robertto-Patrick Venter: săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), spălare de bani (2 infracţiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Emanoil Milică Pup: săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale), spălare de bani în forma complicităţii (2 infracţiuni).
Vasile Axinte: săvârşirea infracţiunilor concurente de cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), dare de mită în formă continuată (21 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (21 acte materiale), complicitate la spălare de bani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

2 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

2 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

2 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

2 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

2 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

2 ore ago