Politica si administratie

Parlamentarii PSD fac lobby pentru cetăţile dacice

Sorina Popa

Aşa cum a promis, deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor, împreună cu câţiva colegi, au solicitat, ieri, ministrului Culturii, ca încă patru cetăţi dacice din judeţul nostru să intre în administrarea Consiliului Judeţean.
Delegaţia a fost formată din deputaţii Laurenţiu Nistor, Natalia Intotero, senatorul Viorel Sălan şi vicepreşedinte al CJ, Sorin Vasilescu.
„I-am spus ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, despre ce s-a făcut până acum în legătură cu administrarea cetăţilor dacice de către Consiliul Judeţean. Despre ce demersuri am făcut. Comisia interministerială care se ocupă de această problemă să îşi continue activitatea, astfel încât să se rezolve cât mai repede preluarea şi a celor patru cetăţi dacice care încă nu sunt în administrarea CJ Hunedoara. Prefectura Hunedoara a identificat terenurile din zona zero, acum trebuie găsite soluţia pentru intabularea lor şi trecerea în patrimoniul Ministerului Culturii. Apoi, şi cetăţile dacice şi terenurile să fie trecute în administrarea CJ Hunedoara. Ministrul Culturii a promis că va efectua o vizită în judeţ. De asemenea, un secretar de stat se va ocupa special de această problemă. Cetăţile care nu se află în administrarea Consiliului Judeţean în prezent se află într-o stare avansată de degradare”, a declarat deputatul PSD Natalia Intotero.
Cetatea Sarmizegetusa Regia se află în administrarea CJ Hunedoara de patru ani. Mai sunt cetăţile dacice Blidaru, Cetăţuia, Piatra Roşie şi Băniţa, pe care instituţia judeţeană vrea să le administreze.

One thought on “Parlamentarii PSD fac lobby pentru cetăţile dacice

  • Or fi vorbit cu Ady Nastase si crede ca or mai fi ramas bratari.
    Sau , voturi … !!!???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura