Categories: FlashSport

Parângul, asaltat de „bikeri”

Maximilian Gânju

Cel puţin 100 de ciclişti montani, la care se adaugă sute de turişti veniţi special pentru eveniment, vor face spectacol începând de mâine, 11 august, în Parâng, pe cel mai greu traseu de mountain bike. Drop’N’Roll a devenit deja tradiţie în staţiunea de lângă Petroşani, derulându-se de şapte ani încoace.

Concurenţi din ţară şi străinătate

Mai multe cluburi de bikeri (ciclişti montani) din ţară, dar şi din străinătate, se vor întrece într-o competiţie internaţională devenită tradiţie în Muntele Parâng. Profilul concursului este de natură extremă, iar traseele pe care cicliştii trebuie să coboare depăşesc cu mult noţiunea de teren accidentat, în unele cazuri fiind chiar asemănătoare unor prăpastii, mai ales că Parângul este un teritoriu sălbatic. Drop’N’Roll este un eveniment unic în România, iar concursul începe cu două zile de acomodare, urmând apoi antrenamentele oficiale. Sâmbătă are loc întrecerea propriu-zisă, iar „riderilor” li se oferă şansa de a pune mâna pe premii în valoare de 4.000 de euro. În plus, se organizează şi un concurs pentru amatorii de fotografie. Taxa de înscriere este de 200 de lei, cu o reducere, dacă doritorii au optat să se înscrie cu mult timp înainte de eveniment, iar în această sumă, intră şi transport nelimitat cu instalaţia de telescaun. Totodată, în ciuda precauţiilor, accidentele sunt aproape nelipsite la fiecare ediţie, iar din acest motiv, în staţiunea Parâng, pe durata concursului, vor fi mobilizate mai multe echipaje salvamont, dar şi jandarmi montani, care vor acorda primul ajutor în caz de nevoie. Pentru această perioadă, Salvamontul Petroşani şi-a suplimentat numărul de salvatori, iar toate punctele considerate periculoase vor fi patrulate în permanenţă de câte doi salvatori montani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

6 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

6 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

6 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

6 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

6 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

6 ore ago