Categories: Sport

Parada cailor putere la „Cupa Căprioara”

Ciprian Marinuţ

Aproximativ 50 de piloţi din judeţ şi din ţară vor participa la ediţia 2014 a „Cupei Căprioara”, etapa a II-a Campionatului Judeţean de Automobilism. Competiţia programată mâine, 31 mai, pe un traseu de 3,3 kilometri pe Drumul Judeţean 707J Căprioara-Deva, este organizată de filiala Hunedoara a Automobil Clubului Român, împreună cu Clubul Sportiv Auto Karting Hunedoara.

Traseu de măiestrie
Competiţia va fi una în care va conta mai mult arta pilotajului decât forţa maşinilor, deoarece traseul are opt viraje dreapta şi opt viraje stânga şi este unul dintre cele mai tehnice din judeţ. Tocmai acest aspect al „provocării la capitolul măiestrie” este pe placul piloţilor, astfel că mulţi dintre cei care au încredere în „ştiinţa” lor de a „dresa caii putere” se vor prezenta la start. Printre participanţi va fi un numeros grup de piloţi din zona Brad, foşti sau actuali elevi ai multiplului campion naţional, Mihai Cîmpeanu. „M-am pregătit mai multe zile pentru această cursă şi sper să mă clasez pe un loc cât mai bun. Din câte am aflat, vor veni mulţi piloţi din zona Brad, amatori sau licenţiaţi, care s-au pregătit cu tata ”, a spus Mihai Cîmpeanu jr., care va concura pe VW Golf. „Traseul de la Căprioara este unul dintre cele mai provocatoare din ţară, deoarece pune la încercare foarte mult tehnica piloţilor. Cred că voi participa şi eu pe un BMW, în afara concursului”, a precizat la rândul său Mihai Cîmpeanu.

Competiţie „populară”
La startul întrecerii se pot alinia atât piloţi licenţiaţi, cât şi amatori, cu condiţia să aibă permis de conducere de minimum un an. Ba mai mult, cu acordul părinţilor pot concura şi juniori care sunt absolvenţii sau în curs de efectuare ai unei şcoli de pilotaj (cu vârsta cuprinsă între 16-19 ani). La cele trei categorii licenţiaţi, amatori şi juniori, vor exista câte patru clase de concurs: clasa 1 – până la 100 cai putere; clasa 2 – 101-150 c.p.; clasa 3 – 151-200 c.p.; clasa 4 – peste 200 c.p.
Probele concursului vor fi de viteză pe traseu montan şi vor consta în urcarea contra cronometru pe traseul stabilit, în două manşe, în regim de circulaţie închisă. Cronometrarea se face la zecime de secundă, iar pentru clasamentul final se va reţine cel mai bun timp, pe clase, realizat în cele două manşe cronometrate. Startul oficial este programat la ora 11, iar festivitatea de premiere va avea loc la Cabana Căprioara, la ora 17.

Mesagerul Hunedorean