ActualitateFlash

Pacienţii sunt trataţi pe coridor

Livia Botici

O situaţie ingrată, care a luat fiinţă de mulţi ani de zile, persistă şi acum într-o secţie a Spitalului Judeţean din Deva, acolo unde sunt trataţi bolnavii de cancer. Pentru că spaţiul este extrem de mic şi din cauză că nu există saloane speciale pentru pacienţii internaţi de zi, personalul medical este nevoit să acorde tratament bolnavilor, pe un coridor.

„Tot timpul s-a întâmplat aşa”

Deşi este greu de crezut că, în ziua de astăzi, un spital judeţean poate arăta dezolant şi neprimitor, ei bine, acest lucru se întâmplă. Şi, nu este vina actualei conduceri, ci a tuturor managerilor care au trecut pe la cârma unităţii medicale şi au preferat să închidă ochii în faţa dezastrului care se petrece aici, decât să încerce să schimbe cu ceva soarta pacienţilor şi a medicilor. Cel mai recent caz ne-a fost adus la cunoştinţă de un cititor al ziarului nostru, care ne-a relatat că, la Oncologie, pacienţilor le sunt administrate perfuzii chiar pe coridorul secţiei. La început, ne-a fost greu să credem, dar am înţeles că cititorul nostru este de bună-credinţă, abia atunci când am văzut cu ochii noştri realitatea. Ieri dimineaţă, în holul secţiei cu pricina, aşteptau în jur de 10 persoane, pentru consultaţii. Printre aceştia, doi bărbaţi erau aşezaţi pe scaune, lângă o masă, iar o asistentă le administra perfuziile. Un alt bolnav care aştepta la rând, ne-a declarat că „aşa se întâmplă din totdeauna. Venim aici pentru tratament, fiindcă nu avem unde să ne facem perfuziile. Toţi suntem bolnavi de cancer şi ne bucurăm că, măcar în condiţiile acestea, putem să primim medicaţia. Oricum, nu avem de ce să-i certăm pe aceşti medici, pentru că, pe noi, numai ei şi Dumnezeu ne mai ţin în viaţă”, ne-a spus unul dintre bolnavi.

Situaţia va mai dura 2-3 ani

Cu toate că este extrem de revoltat de halul în care arată câteva secţii ale unităţii sanitare, printre care, desigur, şi cea de Oncologie, Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judeţean Deva, spune că lucrurile se vor rezolva în viitor, dar că, peste noapte, nu se poate schimba nimic. „Bolnavii pe care i-aţi văzut că sunt trataţi pe coridor, sunt pacienţi internaţi pentru o singură zi. Ei vin, sunt consultaţi şi le este administrat tratamentul. La Oncologie, spaţiul este extrem de mic şi, efectiv, nu există nici un loc unde să-şi primească oamenii medicaţia. Atunci când am preluat conducerea unităţii, am prezentat public starea în care se află spitalul. După ce am inspectat în amănunţime fiecare secţie, am ajuns la concluzia că, prioritară pentru reparaţie este secţia de Neurologie, care arată mult mai rău decât cea de Oncologie, care, de altfel, şi ea este mult sub standardele ce ar trebui îndeplinite de un spital decent. De asemenea, există alte trei secţii neconforme, respectiv cea de Pediatrie, ORL şi Oftalmologie. Aceste neajunsuri vor fi rezolvate în aproximativ doi-trei ani, atunci când va fi finalizat pavilionul central al spitalului, pentru care recent, am încheiat contractul de reparaţii capitale. Atunci, mai multe secţii pavilionare, printre care se află şi cele de Neurologie şi Oncologie, vor fi mutate într-un spaţiu adecvat, unde medicii să-şi poată desfăşura activitatea, iar pacienţii să fie trataţi decent”, a declarat Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura