Orăştie, în aşteptarea lui 2013

Magdalena Şerban

La Orăştie, lucrurile încep să intre pe făgaşul lor normal. Mai cu datorii moştenite, mai cu credite contractate pentru cofinanţarea proiectelor europene, Ovidiu Bălan (foto), primarul de aici, se pregăteşte să tragă linie anului 2012, dar încă nu spune stop şi lucrărilor de modernizare.

Se munceşte, până la prima zăpadă
,,Avem două lucrări importante: realizarea unui trotuar şi a unei parcări, în imediata vecinătate a drumului naţional, mai precis în faţa băncilor Raiffeisen, BRD şi a Poştei, iar cealaltă lucrare este una ce ţine de modernizarea unui drum, plus un trotuar ce va deservi mai ales celor 1.500 de muncitori ce lucrează pe platforma industrială. Prima lucrare are la bază finanţare locală, iar cea de-a doua este demarată prin HG 577. Momentan, mai avem în lucru, printr-un proiect european, anveloparea clădirii de la liceul chimic şi, tot printr-un proiect european, modernizarea ambulatoriului de la spitalul municipal. Sperăm ca de la anul, să se deschidă o axă de finanţare cu ajutorul căreia să realizăm reabilitarea termică a întregului spital”, a spus Ovidiu Bălan, primarul din Orăştie.

Economie la buzunar
Chiar dacă e municipiu, Orăştie nu străluceşte la capitolul finanţe. Aşa că se pun ceva bănuţi la ciorap şi se mai strânge şi cureaua, câteodată. Altfel nu se poate, după cum afirmă chiar edilul-şef. ,,Banii reprezintă o problemă generală, aşa că în acest an, vreau să ne achităm datoriile curente. Am contractat o linie de credit, la începutul lui 2012, pentru a putea cofinanţa proiectele europene câştigate de administraţia locală (cinci la număr), iar până acum, am reuşit să rambursăm o mare parte din bani. Pot spune că acum avem şi ultima tranşă de achitat. Dar totul, cu sacrificii şi reduceri”, a mai arătat edilul-şef din oraşul Paliei.

E nevoie de sprijin pentru investiţii şi investitori
Pe de altă parte, anul 2012 a însemnat o uşoară dezvoltare pe piaţa locală a muncii. ,,În cursul anului, firma Sews a făcut în jur de 600 de angajări, ceea ce este deosebit de important pentru comunitate. Sews-ul mai caută şi alte locaţii, dorind să-şi dezvolte activitatea. La fel, societatea Sogeco a făcut în jur de 100 de angajări. De asemenea, sper ca în cursul lui 2013, firma germană ce şi-a asumat, contractual investiţia în linia de fontă ductilă, să se apuce şi ea de lucru, însă trebuie ca nemţii să fie sprijiniţi. Tocmai de aceea, este important ca lumea să conştientizeze că numai în echipă se pot face lucruri bune în ziua de azi. Pot spune că am conturat mai multe proiecte alături de Natalia Intotero, candidatul la Camera Deputaţilor pe Colegiul nr. 2, din care face parte şi Orăştia. M-aş bucura să le putem pune în practică, aşa că, dragi orăştieni, vă rog să o susţineţi la alegerile parlamentare
din nouă decembrie”, a fost îndemnul de încheiere a lui Ovidiu Bălan.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Fundatia bogatiilor de pe strada saracilor , investeste o suta de mii de euro ,pentru inchirierea de locuinte ,pentru cetatenii care dorm in strada, pe perioada de iarna , cate locuinte se pot inchiria cu acesti bani si cati cetateni ai strazii pot beneficia de acest ajutor ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago