Opinii pro şi contra reorganizării administrative a ţării

18 septembrie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a propus ca România să-şi reducă numărul de judeţe de la 41 la 15 şi a UAT-urilor de la aproximativ 3.300 la maximum 1.500, motivând că o reorganizare administrativă ar reduce substanţial banii cheltuiţi de stat. Victor Ponta a afirmat că în prezent un sfert din banii statului sunt cheltuiţi pe funcţionarea administraţiei şi că o reorganizare administrativă ar reduce aceste cheltuieli.

„Nu mai poţi să ţii comune când 80 la sută din primării sunt pe deficit, n-au bani de salarii. Nu poţi să ţii Teleorman, Olt, Giurgiu, care pierd bani. În momentul în care îţi cheltui un sfert din resursele statului pe funcţionarea administraţiei, poţi concentra acele resurse pe administrarea digitală şi pe infrastructura rutieră, feroviară”, a declarat Victor Ponta.
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean şi pe câţiva primari hunedoreni dacă sunt de acord cu o asemenea reorganizare?
Mircea Bobora (foto stânga), preşedintele CJ Hunedoara, a declarat că ”de ce nu a făcut reorganizarea administrativă Victor Ponta, pe vremea când era premier? De pe margine e foarte simplu să vorbeşti. O reorganizare administrativă necesită multe analize. Repet, de ce nu a venit Ponta cu propunerea aceasta când deţinea funcţia de prim ministru? Vine acum, când e campanie electorală”.
Dan Bobouţanu (foto mijloc), primarul municipiului Hunedoara, susţine că merge pe mâna PSD pentru reorganizarea administrativă. ”Sunt de acord cu propunerea PSD pe acest subiect. Adică, să fie menţinute cele 41 de judeţe, sectoarele Capitalei, dar să scadă numărul comunelor. Comunele mici să fie arondate oraşelor, municipiilor. Să nu mai fie comune sub 3.000 de locuitori. Pentru că în mediul rural sunt probleme cu bugetele”, a spus edilul şef al municipiului Hunedoara.
Marius Omotă (foto dreapta), primarul comunei Ilia, este însă de acord cu propunerea lui Victor Ponta. ”Da, sunt perfect de acord cu propunerea fostului premier. Dar, dacă numărul judeţelor scade de la 41 la 15, atunci să se reducă şi numărul direcţiilor deconcentrate. Şi pentru atragerea fondurilor europene este bine, pentru că creşte numărul locuitorilor într-o unitate administrativ teritorială”, a spus Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Ați mărit salariile nejustificat.
  Ați umflat schemele de personal sa mulțumiți membrii ai pilele.
  Nu se mai poate face nimic

 2. Gandalf spune:

  Reorganizarea e ok cu o singură condiție : să se ridice povara hârțogăriei de pe spatele cetățenilor și atunci e ușor să te debarasezi de hârțogarii care nu fac nimic altceva decât să sugă seva acestei țări.
  Și bineînțeles că toți beneficiarii de sinecuri (fie ele politice sau cumpărate) se vor opune reorganizării administrative.
  Restul e can-can.

 3. Simo spune:

  Cat de tembeli puteti fi ? Pai hartogariile sunt datorita legilor facute in parlament. Asa batuti in cap n-am vazut in veatza mea ! Pestele de la cap ( psd ) se-mpute, looserilor !

 4. Pantea Ion spune:

  Ponta a desfiintat si garda financiara fiind ca au cautat-o pe ma-sa la oua. Ponta asta e cel mai pervers oltean din cati exista.

  V-a invrajbit Basescu in 2010, privatul contra statului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
După aproape trei luni de blocaj din motive birocratice. Lucrările la DJ 687 Hunedoara- Călan pot fi reluate

După un blocaj care a durat aproape trei luni, constructorul ar putea reveni, de săptămâna viitoare, pe şantierul investiţiei de...

Beat turtă şi fără permis

Un devean de 46 de ani a fost prins de poliţişti tocmai la Ocna Sibiului, iar la verificări s-a constatat...

Au furat cazanul de ţuică

Doi tineri din Valea Jiului sunt cercetaţi penal pentru furt şi au fost ridicaţi de mascaţi în urma unor descinderi...

Închide