Categories: FlashSport

Oltchim cu show-ul, Cetate cu entuziasmul

Galacticele de la Oltchim au fost primite la Deva, la partida cu Cetate, de ieri, cu aplauze la scenă deschisă, flori şi urări de succes în finala Ligii Campionilor. „Alchimistele“ au răspuns cu momente de handbal de cinci stele, cu care au răpus, fără să forţeze, replica entuziastă a devencelor, scor 29-36 (14-20).

Respect şi iubire pentru… adversare

Sala Sporturilor din Deva a fost arhiplină, cum rar se întâmplă la meciurile echipei Cetate, însă cele peste 1.200 de inimi care au plătit 10 lei pe bilet au bătut mai mult pentru Oltchim, decât pentru devence. Chiar dacă handbalistele antrenate, acum şi oficial, de Liviu Andrieş, au jucat mai bine decât altădată, strălucirea, valoarea şi performanţele de top ale Oltchimului au impus mai mult respect. Iar aplauzele mai entuziaste au fost oferite „alchimistelor“, „prinţesă” din acest punct de vedere fiind fosta jucătoare a U. Remin Deva, Valentina Ardean Elisei, aplaudată furtunos încă de la încălzire.

Handbal, după… buget şi blazon

Cu dorinţa de a da o replică onorabilă, Cetate a început curajos meciul, profitând de lejeritatea cu care a intrat în teren campioana României. Devencele au condus pe tabelă cu câte un gol avans până în minutul şapte, scor 6-5, însă apoi, Oltchim a lăsat politeţea deoparte şi a început să-şi apere blazonul. Când cu faze simple şi eficiente, când cu execuţii măiastre ale vedetelor, când cu scheme uluitoare, Oltchim a fost vioara întâi şi a marcat goluri pe bandă rulantă. Cetate şi-a încordat muşchii să ţină pasul, însă la pauză, galacticele aveau şase goluri avans, scor 14-20. Cele mai aplaudate momente ale reprizei întâi au fost intrarea în teren în minutul 17 a Valentinei Elisei, golurile marcate de fosta jucătoare a U. Remin şi lovitura de la şapte metri apărată de deveanca Mihaela Ialomiţeanu. Oltchim era deja cu gândul la alte meciuri în repriza secundă, astfel că devencele au reuşit performanţa de a se apropia la trei goluri distanţă, scor 28-31, min. 53. Cum însă un astfel de scor strâns nu dădea bine la imagine, Oltchim a apăsat pe acceleraţie şi s-a distanţat la şapte goluri până la final, scor 29-36. „Meciul acesta eveniment încheie frumos povestea handbalului devean. Mă văd nevoit să renunţ la echipă din sezonul viitor, din cauza lipsei de sprijin a autorităţilor locale”, a spus după meci Marian Muntean, finanţatorul echipei devene. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • D-le Munteanu stim cat este de greu, mai ales in conditiile acestei crize, sa sustii financiar o echipa de handbal. Pacat ca organele de conducere ale Municipiului Deva si ale Judetului chiar,nu se implica in sprijinirea acestei echipe. La fel de indiferenti au fost si cu Remin si CIP Deva echipe care au avut dupa cum stim si performante la nivel national si international. Sportivele si sportivii acestor echipe tin si acum steagul sus la formatiile unde evolueaza, iar noi regretam ca orasul nostru, oras cu traditie in sportul de performanta, suntem tot mai saraci din punct de vedere sportiv. Eu zic sa nu renuntati, stiind cat de greu este sa construiesti o echipa. Poate "maine" cineva va va intinde o mana de ajutor si apoi va iesi soarele si pe strada handbalului hunedorean, iar Cetate Deva va deveni candva o fortareata greu de cucerit.

Recent Posts

Tatăl care și-a ucis fiul – condamnat la aproape 7 ani de închisoare

Tânărul înjunghiat de tată era consumator de droguri și alcool, dar la momentul crimei nu…

15 secunde ago

Protest la prefectură!

Câteva zeci de membri ai Sin­di­ca­tului Liber "Vulturul" de la Peni­ten­ciarul Deva au protestat ieri…

30 de secunde ago

Au salvat o lebădă ajunsă în zona autostrăzii

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara au fost se­si­zați telefonic de către un șofer care…

49 de secunde ago

Administrația publică din Orăștie pregătește încă un proiect de investiţii

Magdalena Șerban Primăria Municipiului Orăștie lu­crea­ză la elaborarea proiectului care are ca scop revitalizarea arealului…

6 minute ago

Ce servicii va oferi Centrul Comunitar Integrat din Simeria

Primăria Simeria va implementa un proiect de 1 milion de lei. Este vorba de Centrului…

6 minute ago