Categories: SportUltima Ora

Olimpiada de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo (23 iulie – 8 august) se vor desfăşura fără spec­tatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis ieri să plaseze re­giunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sani­tară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au a­nun­ţat organizatorii.

O nouă lovitură
Conform sursei, decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comi­te­tului Internaţional Olimpic (CIO).
Măsura de extindere a stării de urgenţă, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din ca­pitala niponă dă o nouă lovitură unui eve­ni­ment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.
Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru Tokyo, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Oki­nawa, în cursul unei reuniuni guvernamen­tale având ca subiect măsurile sanitare.
Aceasta va fi cea de-a patra stare de ur­gen­ţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în pri­măvara anului trecut, guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să ser­veas­că alcool şi să rămână deschise doar până la ora 20:00.
Executivul nipon a dorit iniţial să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.
Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la ju­mătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele le­gate de des­fă­şurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a vari­an­tei Delta foarte contagioase a virusului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago