Categories: SportUltima Ora

Olimpiada de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo (23 iulie – 8 august) se vor desfăşura fără spec­tatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis ieri să plaseze re­giunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sani­tară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au a­nun­ţat organizatorii.

O nouă lovitură
Conform sursei, decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comi­te­tului Internaţional Olimpic (CIO).
Măsura de extindere a stării de urgenţă, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din ca­pitala niponă dă o nouă lovitură unui eve­ni­ment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.
Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru Tokyo, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Oki­nawa, în cursul unei reuniuni guvernamen­tale având ca subiect măsurile sanitare.
Aceasta va fi cea de-a patra stare de ur­gen­ţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în pri­măvara anului trecut, guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să ser­veas­că alcool şi să rămână deschise doar până la ora 20:00.
Executivul nipon a dorit iniţial să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.
Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la ju­mătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele le­gate de des­fă­şurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a vari­an­tei Delta foarte contagioase a virusului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

6 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

6 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

6 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

6 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

7 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

7 ore ago