Categories: SportUltima Ora

Olimpiada de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo (23 iulie – 8 august) se vor desfăşura fără spec­tatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis ieri să plaseze re­giunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sani­tară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au a­nun­ţat organizatorii.

O nouă lovitură
Conform sursei, decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comi­te­tului Internaţional Olimpic (CIO).
Măsura de extindere a stării de urgenţă, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din ca­pitala niponă dă o nouă lovitură unui eve­ni­ment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.
Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru Tokyo, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Oki­nawa, în cursul unei reuniuni guvernamen­tale având ca subiect măsurile sanitare.
Aceasta va fi cea de-a patra stare de ur­gen­ţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în pri­măvara anului trecut, guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să ser­veas­că alcool şi să rămână deschise doar până la ora 20:00.
Executivul nipon a dorit iniţial să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.
Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la ju­mătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele le­gate de des­fă­şurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a vari­an­tei Delta foarte contagioase a virusului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii pe la colțuri că un apărător al legii din zona noas­tră a făcut…

2 zile ago

Lucrările de reparații și modernizare a cartierelor din Deva continuă!

Reparațiile la străzile și trotuarele din municipiul Deva avansează. Echipele cons­tructorului lucrează în paralel în…

2 zile ago

Bulina albă

Cristian Ionică, managerul Apa Serv Valea Jiului Pentru că a demarat o campanie de verificare…

2 zile ago

Bulina neagră

Alex Dîlv, șeful Cancelariei prefectului Pentru modul sfidător în care îi tratează pe hunedoreni, iar…

2 zile ago

Drumurile naționale și neglijența prefectului de Hunedoara

Priveliștea dezolantă la intrarea în județul Hunedoara este un adevărat șoc pentru oricine, fie că…

2 zile ago

Percheziţii la mai multe persoane din Valea Jiului, într-un dosar de înşelăciune

Mai multe percheziţii domiciliare au fost efectuate ieri în diferite lo­ca­lităţi din Valea Jiului, într-un…

2 zile ago