Categories: Sport

Obligate să învingă şi-în „exil”

Ciprian Marinuţ

Handbalistele echipei devene nici nu concep alt rezultat în afara victoriei, în importantul meci de pe teren propriu cu HCM Roman, pe care-l vor juca la 200 de kilometri de casă, la Sânnicolau Mare.

Mobilizare morală şi financiară
Hotărât să câştige meciul cu HCM Roman ca să rămână în cursa pentru un loc în Europa, Marian Muntean, finanţatorul echipei Cetate, şi-a mobilizat echipa ca pentru un război pe viaţă şi pe moarte. „Am avut o discuţie cu handbalistele şi le-am cerut să joace cu suflet, întrucât dacă vor face şase puncte, din următoarele patru partide, vor avea o viaţă foarte bună. Am realizat o mutare şoc în planul lotului de jucătoare, pe care însă o voi dezvălui doar la ora meciului. Şi ca să fiu sigur de succes, am achitat salariile întârziate din luna decembrie, astfel că acum suntem cu banii la zi”, a spus Marian Muntean. Finanţatorul echipei devene e sigur că în noile condiţii, handbalistele vor lupta ca nişte leoaice şi că a venit momentul să-l învingă pe reputatul Cornel Bădulescu, antrenorul echipei HCM Roman. „E momentul să câştige şi echipa mea împotriva celui care a adus singurul trofeu în handbalul hunedorean cu U. Remin Deva. Am încredere că formaţia va pune osul şi va învinge”, a precizat oficialul devean.

Se simt ca acasă
Întrucât Sala Sporturilor din Deva, unde joacă de obicei Cetate, este în reparaţii, meciul se va disputa la Sânnicolau Mare, la 200 de kilometri de Deva, însă Marian Muntean spune că echipa sa nu va suferi prea mult din cauza exilului. „Am ales să jucăm la Sânnicolau, întrucât acolo de fiecare dată ne-am simţit ca şi acasă. Suporterii de acolo ne îndrăgesc şi sunt sigur că ne vor sprijini moral, pentru a învinge”, a spus Muntean.

Start mai slab decât al adversarelor
Trebuie precizat că HCM Roman a avut un start în anul 2010 mai bun decât Cetate. În vreme ce devencele au suferit un eşec usturător (scor 18-34) în meciul disputat în devans cu campioana Oltchim, adversarele din următoarele patru etape ale trupei antrenate de Cosmin Hendrea au avut un start de an mai reuşit. HCM Roman a cedat, la limită, scor 19-20, în meciul din deplasare cu Tomis Constanţa şi are planuri de a obţine mai mult în jocul cu Cetate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago