Categories: Actualitate

Obama de Meteor vrea să se mute la cort

Un fost candidat la alegerile pre­zi­denţiale din anul 2009 riscă să ajungă în stradă, pentru că vila sa a fost vândută de către ANAF pe o sumă modică de 7.000 de euro.

Mai multe condamnări
Ninel Potârcă, fost om de afaceri, de etnie romă, din Gorj, care s-a ales şi cu porecla de „Obama de Meteor“, având în vedere numele cartierului în care lo­cu­ieşte şi aventura electorală, a suferit mai multe condamnări penale pentru eva­ziune fiscală. Prejudiciul stabilit de instan­ţele de judecată în procesele în care fost judecat şi condamnat se ridică la apro­ximativ 20 milioane de euro, astfel că a fost pus sechestru pe mai multe bunuri, printre care vila cu turnuleţe şi multe ca­mere, din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, Gorj. Casa a fost scoasă la vânzare de mai multe ori, iar preţul a scăzut la 7.000 de euro. Locuinţa a fost achiziţionată în cele din urmă de către un cetăţean din Craiova. Ninel Potârcă spune că executorul şi noul proprietar vor fi lăsaţi să intre în casă: „Îl lăsăm să intre, dacă a cumpărat şi vine cu un executor care trebuie să pună în aplicare o ho­tărâre de evacuare. Am pierdut tot ce am avut. Terenuri, hale, moteluri. A luat tot statul. Casa s-a vândut cu 7.000 de euro, de la evaluarea făcută de trei milioane de lei. A fost vândută pe un preţ derizoriu“, spu­ne Potârcă. Fostul candidat la pre­şe­dinţie spune că în cel mai rău caz va pleca din casă împreună cu familia cu o căruţă şi va trăi în cortul, aşa cum au vieţuit îna­intaşii săi în urmă cu mult timp.

A pierdut toată averea
Casa a fost construită în anul 1994. Am dărâmat casa veche şi am făcut o nouă casă. În aceeaşi curte se află şi casele fra­ţilor mei. Este o curte comună. Dacă mă dau afară, mă mut la fratele meu. Nu ştiu dacă o să-mi perceapă chirie. Mă gândesc şi la o altă soluţie, să iau căruţa pe care o am într-un atelier, un cort, copiii şi nepoţi şi mă duc într-un sat şi o să stau cu cortul. Aici am ajuns“, a spus fostul om de afaceri la postul Radio Infinit.
Ninel Potârcă a fost deţinut un centru de fier vechi şi a reuşit să cumpere unităţi in­dus­triale cu gândul de a valorifica fierul vechi. A cumpărat un fost motel în zona Tismana şi o fabrică de alcool. Toate au fost puse sub sechestru şi vândute de stat. Fostul candidat independent de la alegerile pre­zidenţiale din 2009 (care a obţinut un scor de 0,21 la sută) a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru fapte de evaziune fiscală, având de executat în total o pedeapsă de 10 ani de închisoare, din care a executat doar cinci. Metoda este una clasică, de re­ducere a masei im­pozabile prin emiterea de facturi fictive.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago