ActualitateFlash

O veste bună pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ. Deva va avea, totuşi, ieşire pe autostradă, la Şoimuş!

Natalia Bumbac

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a transmis ieri un comunicat în care anunţa măsuri de restricţie a traficului pe drumul DN 76, Deva – Brad, din cauza lucrărilor la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva. Restricţiile au fost instituite pentru o perioadă de 10 zile şi nu sunt singurele care se vor lua în această vară.

„Începând din data de 22 mai, timp de 10 zile, antreprenorul care lucrează la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva va executa lucrări de montare a grinzilor prefabricate la două pasaje, motiv pentru care se impun anumite restricţii pe DN 76. Astfel, se va închide circulaţia rutieră pentru perioade de 30 de minute la intervale de două ore, pe DN 76, sectorul de drum cuprins între km 4+135 – 4+240 (în apropiere de localitatea Bejan) şi pe breteaua 4, de intrare, a autostrăzii A1 Deva – Orăştie. Închiderea traficului va fi semnalizată cu bariere, iar la capetele sectoarelor de drum se vor afla piloţi de trafic”, a transmis DRDP Timişoara.
Odată ce lucrările la Lotul IV vor ajunge în punctul de joncţiune cu Autostrada Deva – Orăştie, situaţia se va complica şi mai mult pentru şoferii care vor tranzita zona. Momentul în care se va lucra la conexarea celor două segmente ale şoselei, intrarea de la Şoimuş va fi închisă, şoferii urmând să fie redirecţionaţi către nodul rutier de la Simeria. Ceea ce înseamnă că tot traficul rutier de pe autostradă va reveni pe DN7 şi va tranzita municipiul Deva. Deocamdată, nu există o dată oficială la care se vor demara aceste lucrări, fiind vehiculată ca perioadă probabilă, luna august. În schimb, un lucru este cert, contrar unor zvonuri, nodul rutier de legătură cu autostrada de la Şoimuş va fi menţinut.
„Nodul rutier pentru intrarea şi ieşirea pe autostradă a fost aprobat printr-un proiect din 2014. Sperăm ca până la sfârşitul anului să fie gata tot proiectul, să se poată circula. Nodul rutier rămâne cel care există acum la Şoimuş, la care se vor lega noi bretele, urmând ca una din cele existente acum să fie demolată. Astea toate se vor întâmpla mai târziu, nu acum. Şi, preconizăm că va fi întreruptă circulaţia o lună de zile. Nu ştim exact în ce perioadă. Totul depinde de condiţiile meteo şi ritmul în care vor merge lucrările. Nu vrem să afectăm foarte mult traficul, să-l ţinem blocat”, a declarat Gabriel Nunu, managerul de proiect al Lotului IV al autostrăzii.
În concluzie, un lucru este sigur: intrarea şi ieşirea la autostradă din Deva se va face, în continuare, prin sensul giratoriu de la Şoimuş. Asta este vestea cea bună pentru locuitorii municipiului, că nu vor fi obligaţi să meargă până la Simeria Veche sau la Gothatea, ca să intre pe autostrada A1. Vestea mai puţin bună este că nu se ştie în cât timp se vor finaliza lucrările de legătură între tronsonul Ilia-Şoimuş, cu autostrada deja funcţională Deva-Orăştie. Se vorbeşte de luna august, dar mai sigur ar fi să ne gândim la sfârşitul acestui an. Vom trăi şi vom vedea cum vor evolua lucrurile.
Mai precizăm că lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva sunt executate de asocierea de firme SC Tehnostrade SRL – SC Spedition UMB SRL, cu o valoare totală a contractului de 419.397.452 lei.

3 comentarii la „O veste bună pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ. Deva va avea, totuşi, ieşire pe autostradă, la Şoimuş!

  • Asta-i veste buna?
    La Sebes sunt 3 intrari/iesiri la autostrada si Deva sa fie fericita ca ramane cu improvizatia de la Soimus!
    Voi cititi ce scrieti?

  • Natalia Bumbac,
    e o veste proasta vrei sa zici! gresit titlul! cum sa ramana A1 si Deva la stadiul asta de sensuri giratorii improvizate doua din 3?cum sa nu existe betele de iesire si intrare intre Deva si A1 si invers?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura