Educatie si cultura

O scrisoare pierdută a lui Nenea Iancu, mai actuală ca niciodată

Prima colaborare a celor două teatre din județ se va juca duminică

 

Cea de a 8-a premieră a anului 2022 la Teatrul de Artă Deva va vedea lu­mina rampei în luna decembrie. Prima colaborare a Teatrului de Artă Deva cu Teatrul I.D.Sîrbu Petroșani se va con­cretiza în data de 18 decembrie, cu spectacolul O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale, regia Sandu Grecu.

 

Nu s-a schimbat nimic, doar s-a agravat

„Capodopera dramatică O scrisoare pierdută nu doar că a rezistat în timp, ci a devenit și mai actuală în procesul de dezvoltare a societății contemporane. Nimic nu s-a schimbat, ci doar s-a agra­vat! Civilizația umană modernă, alterată de cinismul politic, s-a degradat și mai mult din punct de vedere moral. Așa cum ne este înfățișată omenirea de acest genial dramaturg, pare că nu ar merita să existe! Toți politicienii sunt falși sau par­veniți, iar ziarele sunt hrana po­pulației, scrise de cele mai multe ori de indivizi fără deontologie profesio­nală. De fapt, Caragiale ne redă modul nostru de a exista în lume. Și aici nu e vorba de o perioadă concretă de timp sau o anumită națiune. Caragiale e valabil în orice timp și pentru orice țară. Mulțu­mim, Nenea Iancu, că ai rămas și ești cu ochiul pe noi”; spune Sandu Grecu, regizor.
Distribuția spectacolului este: Nicoleta Bolcă, Eugen Pădureanu, Mihai Feier, Mihai Alexandru, Mihai Sima, Bogdan Tălmaciu, Laurențiu Vlad, Robert Vladu, Andrei Șchiopu, Ionuț Popovici, Dorin Ceagoreanu, Patricia Buraga. Costumele sunt semnate Vilhelmina Kuron Bekesi, asistent regie este Mihai Feier. Sunteți invitați la un spectacol de Sandu Grecu. Prețul unui bilet este de 30,30/15,15 lei.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrală sau online pe Eventbook.ro

 

Cel mai mare dramaturg român

„Teatrul nostru a ajuns să fie cu­nos­cut atât în țară cât și în afara țării și acest lucru este certificat de de­pla­sările noastre și invitațiile pe care le-am primit pentru a juca în Europa și în nodul Africii (Festivalul Francofon din Tunisia). Re­pertoriul nostru este bazat pe trei piloni: teatrul clasic, teatrul contemporan și teatrul pentru tineri, adolescenți și copii.
Referitor la teatrul clasic, un argument important al existenței noastre este un repertoriu nu neapărat bogat ci impor­tant. Aici mă refer la Caragiale, cel mai mare dramaturg român, iar prin rea­li­zarea acestei premiere – O scrisoare pier­dută – avem integrala Caragiale (O noapte furtunoasă, D’ale Carnavalului și O scrisoare pierdută). Această integrală Caragiale ne stabilizează atât artiștii cât și repertoriul. Caragiale este eternul contemporan și nu putem să trăim fără el. Deci, Caragiale să ne judece”; a de­clarat Mihai Panaitescu (foto), mana­gerul Teatrului de Artă Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago