Actualitate

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase

Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de Consiliu că în decembrie 2022, Noua Secție de Pediatrie a Spitalului Jude­țean de Urgență Deva va fi dată în folo­sință.

 

Se termină reparațiile capitale

Avram susține că lucrările la Noua Pe­diatrie sunt gata, doar că mai trebuie să fie finalizate și alte secții, având în vedere infrastructura comună. Administratorul public al județului spune că înainte de Crăciunul din acest an, reparațiile capitale, adică proiectul acela mare, la Spitalul de­vean vor fi terminate.
Se știe că Pediatria funcționează în pre­zent în clădirea veche situată peste drum de spital. Lucru care nu este în regulă, în plus și imobilul este degradat. Noile condiții din spital vor fi excelente, anunță conducerea județului.

 

Separare pe trei nuclee

Secţia de Pediatrie va funcţiona la etajul al IV-lea în blocul principal al corpului central al spitalului. Suprafaţa este suficientă pentru a asigura o spitalizare în condiţii moderne a micilor pacienţi şi a aparţinătorilor acestora.
Structura funcţională a noii secţii s-a realizat pe principiul separării pe trei nuclee, în funcţie de vârsta pacienţilor (0-3 ani, 3-6 ani şi 6-14 ani). Prima grupă va avea 12 pa­turi, plus tot atâtea paturi pentru însoţitori, grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultaţii şi tratamente şi un filtru de acces. Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi, plus încă 20 pentru apar­ţinători, saloane cu grupuri sanitare, ca­bi­nete de tratamente şi consultaţii. Grupa
6-14 ani va avea 13 paturi, salon pentru însoţitori, oficiu alimentar şi o sală de mese, cabinete pentru consultaţii şi tratamente.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 ore ago