Categories: Actualitate

O nouă viață pentru mina Petrila

Proiectul îndrăzneț al Ansamblului Istoric Mina Petrila demarează!. Autorită­țile județene au avut o întâlnire cu re­pre­zentanții Asociației „Planeta Perila” și lucrurile au toate șansele să se miște.

Centru de cercetare
„Astăzi dimineață (n.r.-ieri dimineață) avut o întâlnire extrem de interesantă cu re­prezentanții Asociației „Planeta Petrila”, la care au participat și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, și o parte dintre colegii mei din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Hunedoara.
Așa cum am promis, odată cu preluarea fostei exploatări miniere Petrila, suntem gata să dăm o nouă viață acestui obiectiv. Asistența tehnică oferită de reprezentanții Planetei Petrila este extrem de utilă în condițiile în care această asociație are o experiență în identificarea celor mai bune soluții pentru punerea în valoare a obiec­tivului”, a declarat Laurențiu Nistor, pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara.
„Așadar, am convenit să colaborăm în­deaproape pentru ca, după preluarea efec­tivă a terenului și a clădirilor, să demarăm procedurile pentru transformarea acestei zone. Ne dorim refuncționalizarea clădirilor din zona protejată, iar propunerile venite din partea viitorilor noștri parteneri sunt extrem de atractive: spații expoziționale, cen­tre de vizitare, muzeu, spații multifunc­țio­nale, dar și centru de cercetare și dez­voltare, parc tehnologic, etc. Există exemple în Cehia sau Polonia pe care le putem urma! Pentru a realiza tot ceea ce ne propunem, suntem determinați să atragem fonduri europene, iar sursele de finanțare nu sunt deloc puține. Trebuie doar să fim hotărâți, să susținem acest proiect comun pentru ca Ansamblul Istoric Mina Petrila să devină o reală atracție în zonă, atât pentru investitori, cercetători, cât și pentru turiști”, a adăugat șeful CJ Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

15 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

15 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

15 ore ago