Categories: ComunitateFlash

O nouă investiţie de top la Orăştie

Un şantier de lucru organizat „ca la carte”. Un cancioc, o mistrie, oficialităţi locale şi optimismul care trebuie să însoţească oricare început de drum…

Toate acestea s-au regăsit ieri, 19 mai, în strada Armatei, la ieşirea din Orăştie înspre Deva, acolo unde, în toamna acestui an, se va tăia panglica supermagazinului Kaufland, o investiţie aşteptată în „oraşul Paliei”. Primul pas a fost făcut ieri, prin aşezarea pietrei de temelie.

Calitate germană şi peste 100 de noi locuri de muncă

Deschiderea evenimentului a fost realizată de către Cornel Petcu, coordonator autorizaţii şi certificări al concernului Kaufland România. Din cele spuse de către reprezentantul concernului, am reţinut că noua investiţie demarată la Orăştie se va întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, din care 5.000 de metri pătraţi sunt destinaţi magazinului propriu-zis, iar o parcare cu o capacitate de aproximativ 250 de locuri se va afla la dispoziţia clienţilor magazinului.

„Ceea ce oferim noi clienţilor este garanţia. Kaufland oferă garanţia calităţii, pentru că noi depindem de clienţi şi nu invers. Dată fiind suprafaţa magazinului care va funcţiona la Orăştie, vom avea peste 100 de angajaţi”, a punctat Cornel Petcu.

Organizare ireproşabilă

Onoarea de a „opera” primul cancioc de mortar la piatra de temelie i-a revenit primarului Alexandru Munteanu, cel care a făcut demersurile pe linie administrativă pentru ca reprezentanţii concernului german să poată începe şantierul de lucru la Orăştie. „Kaufland este o investiţie aparte la Orăştie. Şantierul este organizat ireproşabil şi cred că, pornind de la acest detaliu, totul va decurge perfect până în momentul când vom tăia panglica de la intrarea în magazin. Este un lucru minunat pentru noi”, a precizat edilul orăştian.

Singurul punct de lucru din Europa

Să mai punctăm faptul că, pe parcursul ultimului an, la Orăştie investiţiile de amploare au apărut una după alta. În vara anului 2009, a fost deschis Arsenal Park, unicat în Europa prin serviciile oferite turiştilor. A fost inaugurat, apoi, magazinul Penny Market şi, din 6 martie, compania americană I.C. MEDICAL, aflată în top-ul mondial al producţiei de instrumentar chirurgical de înaltă tehnologie, a semnat contractul pentru deschiderea, la Orăştie, a singurului punct de lucru din Europa.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago