Categories: Sport

O nouă echipă de volei în judeţ

Ciprian Marinuţ

În vreme ce două formaţii de fotbal din Liga a V-a Hunedoara au pus punct activităţii competiţionale din cauza crizei financiare, la Petroşani a luat fiinţă „Asociaţia Clubul Sportiv Volei Valea Jiului”. Noua grupare sportivă s-a născut la iniţiativa lui Adrian Diaconu şi readuce în mod oficial voleiul în Valea Jiului după o pauză de 20 de ani.
Se caută campionii de mâine
„Asociaţia Clubul Sportiv Volei Valea Jiului” îşi desfăşoară activitatea la Liceul Economic „Hermes” Petroşani. Adrian Diaconu este preşedinte şi totodată antrenor al grupării şi are deja sub îndrumarea sa mai multe echipe de fete şi băieţi. „Având în vedere că voleiul a dispărut timp de 20 de ani dintre sporturile practicate în Valea Jiului, iniţiativa mea caută să îi atragă pe tineri spre sport şi mişcare. Voleiul este un sport complex, care te ajută să te dezvolţi fizic şi mental. Ne propunem să ne înscriem anul acesta în campionatul naţional de mini-volei la fete. Cred că la ora actuală, avem fete talentate în echipă, pregătite de o fostă voleibalistă, Ecaterina Hebel”, a spus Adrian Diaconu. Chiar dacă acest sport nu mai are suporterii de altădată, cei care au luat această iniţiativă speră ca treptat, să revină pe drumul performanţei. „Noi ne-am propus să căutăm campionii de mâine. Iniţiativa noastră are deja ecou în rândul tinerilor care vin cu plăcere la orele de antrenament. În timp, ne dorim să facem performanţă şi să urcăm treaptă cu treaptă în eşaloanele superioare. Cu toate că în liceele din Valea Jiului se practică acest sport, el nu s-a desfăşurat într-un cadru organizat şi planificat până acum”, a precizat preşedintele grupării „Asociaţia Clubul Sportiv Volei Valea Jiului”.
Nevoie de susţinere
Primăria Petroşani a alocat deja o sumă de  2.000 de lei pentru această asociaţie, iar preşedintele face un apel către toţi iubitorii acestui sport pentru a-i sprijini financiar. „Orice ajutor, fie el financiar sau material, este bine venit. Suntem la început de drum şi ca orice început, este unul mai anevoios. Avem nevoie de susţinere din partea oamenilor cu potenţial financiar. Noi ne aşteptăm ca voleiul să prindă din nou în rândul tinerilor şi să aibă impactul scontat în societate. Spre exemplu, Liceul Economic Hermes Petroşani a ieşit pe locul al doilea pe judeţ şi cu aportul nostru. Pe lângă echipa de mini-volei feminin pe care vrem să o înscriem în campionatul naţional, mai intenţionăm să participăm şi în campionatul naţional de seniori din Liga a III-a. În acest fel, munca acestor sportivi ar avea continuitate şi nu ar fi în zadar”, a adăugat Diaconu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

26 de secunde ago

Felicitare Paste

29 de secunde ago

Felicitare Paste

32 de secunde ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

4 minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

6 minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

6 minute ago