O mutare neaşteptată: scoaterea la bătaie a lupilor tineri! (II)

Nu ştiu dacă această scoatere la bătaie a lupilor tineri ai partidului a fost o decizie pe care Traian Băsescu şi liderii PDL au luat-o pe moment, sau ea a fost pregătită de câteva luni bune. Chiar dacă, la depunerea jurământului de către membrii noului Cabinet, preşedintele Băsescu a ţinut să precizeze că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca premier a fost antamată cu câteva luni în urmă între el şi fostul prim-ministru Emil Boc, părerile rămân împărţite. Unii analişti şi comentatori susţin că ea a fost luată pe genunchi, în disperare de cauză, alţii că a fost gândită şi pregătită de prin vară, de când ar fi trebuit să demisioneze Guvernul Boc. Oricum, a fost o decizie inspirată. Argumentele? Iată câteva. Dacă rămâneau în guvern tot aceeaşi miniştri, nu era bine, atât din punct de vedere al imaginii publice – aceeaşi Mărie cu altă pălărie! -, cât şi a faptului că foştii miniştri erau deja erodaţi, nu mai puteau aduce suflul nou, necesar în această perioadă grea, în care trebuie menţinută şi întărită stabilitatea economică a ţării şi, în acelaşi timp, luate măsuri care să ducă la creşterea veniturilor populaţiei. Cred că tânărul premier Ungureanu şi echipa lui de lupi tineri, promovaţi acum din linia a doua în prima linie, chiar au suflul necesar şi ambiţia de a dovedi de ce sunt în stare. Ei pot face treabă bună, dar cu o condiţie. Să fie lăsaţi s-o facă, să nu li se dea peste mână de către cei care i-au pus în guvern. Apoi, prin această mutare, persoanele de la vârful PDL care se aflau în guvern, începând cu Emil Boc, continuând cu Elena Udrea, Sulfina Barbu, Traian Igaş şi ceilalţi, dispărând din prim-plan, nu vor mai fi ţintele predilecte ale criticilor populaţiei şi ale opoziţiei. Acestea vor putea liniştite să se ocupe în teritoriu de revitalizarea şi pregătirea organizaţiilor locale ale partidului pentru alegeri.
Acestea fiind zise, nu-i de mirare că unul din cei doi  copreşedinţi ai USL, mai exact Crin Antonescu, a turbat când a  aflat mişcarea marinarului de la Cotroceni şi a pedeliştilor. Ştie el ce ştie. şi tot de aceea, activiştii USL, posturile tv şi ziarele aservite Uniunii au pus toată artileria pe noul premier şi pe miniştrii săi, numindu-i guvern de marionete, guvern second hand sau guvern-grădiniţă.
În încheiere, un singur lucru ar mai fi de spus: nu ar fi normal ca acest guvern să fie lăsat să lucreze, cel puţin câteva luni, şi după aceea să începem să ne dăm cu părerea?
P.S. – De apreciat prestaţia din ultima vreme a liderului PSD, Victor Ponta. Săptămâna trecută, în Parlament, la acordarea votului de învestitură Guvernului Ungureanu, acesta a avut din nou un  discurs civilizat, echilibrat şi elegant, prin care şi-a exprimat opiniile şi propunerile faţă de noul premier şi Cabinetul său.

8 comentarii la „O mutare neaşteptată: scoaterea la bătaie a lupilor tineri! (II)”

 1. „Analiza”-i pertinenta !!
  Vorba ceea; teoria-i ca teoria, dar „practica” ne omoara !!!
  Nu sunteti oare prea optimist???
  Drumul spre ……, nu-i presarat, cu prea multa, „verdeata” ???

 2. Mirciulica, mi-e drag de tine. Simt un fior metafizic cand constat evolutia ta postdecembrista. Sigur, analiza ta este superba daca cele doua randuri de alegeri din acest an o vor confirma. Pe mine nu alegerile ma preocupa ci traiectoria ta ideatica, de la agonie la…extaz. Evident ca fiecare din noi este dator sa supravietuiasca asa ca nu inteleg de ce nu ai vrut sa ii lasi si pe altii sa supravietuiasca. La un moment dat te-ai bucurat de un pseudoesec al cuiva. Persoana importanta. Cand ai constatat ca nu ai dreptate ai cotit-o fara a avea onoarea de a recunoaste eroarea comisa. Altfel iti admir capacitatea de a te mladia precum trestia, de a reveni pe calea cea buna. Sincere felicitari dar vreau sa vad daca ti-ai recastigat si simtul onoarei !

 3. @ Dan Razboiu
  Crede-ma, nu prea inteleg ce ai vrut sa spui, esti prea abscons. Ca, de pilda, traiectorie ideatica, de la agonie la …extaz?, pe cine nu am vrut sa las sa supravietuiasca?, de a cui pseudoesec, persoana importanta, m-am bucurat? Si celelalte afirmatii facute de tine mai sus. Probabil, eu nu sunt atat de inteligent ca sa descifrez toate cele cuprinse in comentariul tau. Oricum, chiar nu ma deranjeaza cele scrise, s-ar putea sa ai dreptate in unele privinte, oameni suntem si nimeni nu este perfect, toti suntem supusi greselilor. De un lucru sa fi insa sigur. Nu ma apuc sa fac un comentariu, indiferent pe ce tema o fi el, daca nu cred in ceea ce scriu, in ceea ce vreau sa transmit. Ma refer, iti dai seama, doar la editorialele scrise de mine, nu la toate articolele publicate in ziar. In rest, iti doresc toate cele bune.

 4. ŞOCANT: Fața nevăzută a noului premier Mihai Răzvan Ungureanu

  De la sefia UTC, in fruntea diplomatiei romanesti, apoi al Serviciului de Informatii Externe, iar acum, in fruntea Guvernului Romaniei.Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi, trecuti la confesiunea Romano-Catolica si care se identifica mai mult cu etnia ceangailor ( romano-catolici moldoveni, populatie eterogena compusa din romani si maghiari catolici) decat cu filonul evreiesc.

  Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat ca studiile si cariera sefului SIE sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulataPolitica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii. Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.

  Cat a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat intru-totul omerta securitatii. Nu s-a facut nici un fel de reforma in MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente ingrijoratoare. Rapirea din Irak si scandalul declansat de scrisoarea semnata de ambasadorul Cristian Colteanu sunt doar doua din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului fata de presedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori romani acuzati de spionaj intr-o baza americana din Irak, despre care premierul Tariceanu a aflat din… presa. Ungureanu, prins in lupta dintre palate, parea o victima sigura, un soi Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei. Nimic altceva decat o scoala de securisti europeana si, in acelasi timp, prilejul unui nou scandal financiar de aceasta data. Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe ne-au relatat ca Mihai Razvan Ungureanu hoinarea in voie inca de cand era secretar de stat prin birourile Centralei SIE si prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Intrebat daca vreun secretar de stat sau ministru are dreptul sa se plimbe hai-hui prin cladirile SIE, fostul sef al spionilor externi, Catalin Harnagea s-a aratat extrem de surprins: Nici macar angajatii institutiei nu au voie sa se plimbe de capul lor prin birouri, iar, in ceea ce priveste casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agentii sub acoperire sau ofiterii care ii coordoneaza. Prim-ministrul daca vine, isi anunta din timp vizita. Asadar, stapanul serviciilor Traian Basescu nu si-a lasat sluga din brate, din motive lesne de inteles.L-a propus pe Ungureanu la sefia spionajului extern.
  Ungureanu si Episodul japonez . Directorul SIE cunoaste problemele grave cu care se confrunta diplomatia si spionajul extern romanesti, inca de pe vremea cand era secretar de stat MAE. In aceasta calitate, Ungureanu a avut parte in anul 1999 de o prima vizita oficiala in Japonia, unde a dat piept cu gerontocratia japoneza si cu mafia securista din cadrul Ambasadei Romaniei la Tokio. O reprezentanta condusa la vremea aceea de generalul Marin Valcea, un greu al Securitatii comuniste. Desi avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei, Valcea nu a miscat un deget. Presa centrala a comentat pe larg esecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Varsta inseamna o garantie a experientei si profesionalismului. Pozitiile de top din diplomatia nipona sunt ocupate de persoane cu varste inaintate. Varsta si fizionomia lui Razvan Ungureanu nu le inspira competenta. Fara o pregatire prealabila, codul diplomatic japonez nu a fost respectat Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care a stat umil prin ambasada. Securistul, doar s-a facut ca ii aranjeaza intalnirile tanarului diplomat. Ion Iliescu, venit in vizita oficiala in acelasi timp, a fost tratat imparateste, consulul onorific Kobaiashi functionand pe post de sponsor. Reteau generalilor din ambasada (Staicu Stefanel, Valeriu Ruset, Nicu Manolache) avea relatii excelente cu fostul presedinte Iliescu, dar si cu Traian Basescu. Valcea si niponul i-au aranjat fostului presedinte, conferinte de presa la universitati din Tokio si Yokohama. Ungureanu a zacut in ambasada. Desi a iesit sifonat din aceasta experienta, tanarul secretar de stat a avut parte de noi prieteni. Domnisoara Anca Mantulescu (de care nu s-a mai lipsit nici cand a ajuns ministru de externe), traducatoare de limba japoneza in locul lui Petre Stoian si familia Neagu. Aurelian Neagu secretar II in ambasada se avea la cutite cu Marin Valcea, dar era prieten la catarama cu Basescu. Fostul sef MAE a evitat orice comentariu despre pataniile sale nipone. Cuplul Basescu-Ungureanu l-au numit in 2005 ambasador in Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse la data numirii in post de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns sefa de directie in MAE. A fost mazilita odata cu protectorul ei, la inceputul anului 2007.

  SPONSORII LUI MIHAI RAZVAN UNGUREANU

  Numele: Marc Rich. El este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania. Are tripla cetatenie: israeliana, spaniola si elvetiana. La cea americana a renuntat, fiind urmarit 18 ani de FBI, dupa ce in 1983 a fost acuzat de evaziune fiscala si „comert cu inamicul sovietic”S-a ridicat din tranzactii internationale tenebroase si este conectat la Mossad, serviciul israelian de spionaj. .Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug.Acesta este locul de unde, ca un paianjen, Rich si acolitii sai isi conduc operatiunile mondiale.Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei ajutati de oligarhia tradatorilor din Romania. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei.
  Liderul sindical Tancau: „Era prin 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei. A fost o afacere serioasa, Rich a vrut sa cumpere. Nu s-a ajuns fiindca n-au vrut sa vanda. S-a opus, din cate stiu eu, un secretar de stat pe domeniul petrochimic”. Petre Roman completeaza: „Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare in sine”. Contra privatizarii au fost si sindicalistii lui Tancau, care se temeau ca isi vor pierde, multi dintre ei, locurile de munca. De la momentul acesta s-au acumulat pierderi imense, pana la privatizare, adauga fostul premier Roman. In iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn. In acelasi an, compania controlata din umbra de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania. Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (fost ofiter DIE), patron in industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa. Oficiosul PDSR „Dimineata” din 28 august 1997 consemna sec: „Nu a fost dezvaluit nici numele consortiului si nici aportul de capital, in procente, al celor trei societati”. Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. De data aceasta, in perioada 1998-2000, escrocul international a pierdut cursa in fata Rompetrolului lui Dinu Patriciu. Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV. “Luati mana de pe controlul politic al tarii!” Aceasta a fost fraza cheie a unui mesaj public al presedintelui cu adresa directa catre Cartelul Oligarhiei. Cartelul burgheziei rosii, a oportunistilor si fostilor nomenclaturisti s-a constituit in cadrul Marelui Jaf National care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman si a continuat neincetat pina astazi sub regimul Basescu.
  1) In decembrie 1989 cand la Iasi in Universitate s-au semnalat primele proteste-miscari anticomuniste, membrul CC al UTC Mihaita Ungureanu proaspat sosit ca delegat-aplaudac de la maretul Congres PCR prezidat de tov. Ceausescu, de data asta pe post de “ochiul si timpanul”, mai multe surse confirma ca acesta observa atent tot ce misca contra si intocmea liste negre cu studentii protestatari.
  2) Printre limbile straine cunoscute de MRU este si limba ebraica, evident avand in vederea originea etnica evreiasca si studiile sale. Interesant e ca evita mereu sa mentioneze acest lucru !
  3) MRU are initieri grele intr-ale masoneriei si a altor activitati ezoterico-oculte specifice societatilor secrete, fiind mason de vre-o 20 de ani, ajuns azi la un grad inalt.
  4) O parte din studiile-activitatile de la inceputul carierei sale fulminante au fost finatate si de un celebru infractor international, evreul Mark Rich, unul dintre jolly-jokerii marilor “magnati”evrei ai lumii, anume Rotschilzii, si ai diverselor servicii secrete israeliene, coinitiator in Romania anilor 90 a mai multor tunuri financiare precum si al TUNULUI TUNURILOR de la Rosia Montana. Mark Rich a fost condamnat pana la urma in SUA si dat in urmarire internationala de catre FBI, dar s-a refugiat in Israel, apoi Elvetia pt a nu fi extradat. La presiunea finantei evreiesti mondiale in sprijinul careia a dat megatepe internationale, a fost gratiat personal de fostul Presedinte al SUA Bill Clinton.
  5) O alta parte dintre studii i-a fost finantata de Dinu Patriciu caruia i-a si multumit public pentru asta in 2004.
  6) Odata cu investirea ca ministru de externe in 2004 si-a declarat sustinerea pentru montarea portretului distrugatoarei Romaniei postbelice Ana Pauker, chiar in sediul ministerului de externe roman. Reprezentantii AAAPE i-au cerut in public ministrului Ungureanu sa indeparteze tabloul Anei Pauker, insa acesta a refuzat, recunoscand insa ca initiativa afisarii tabloului ii apartine !!! Pt. cei ce nu stiu tov. Ana Pauker a fost nr. 1 in Romania sovietizata, cetatean sovietic si agent NKVD, cu titlul de inalta consideratie, Stalin i-a conferit gradul de colonel.
  Aveți chef să vizionați o paradă de tristă amintire la care a participat și infama Ana Pauker din balcon?
  7) Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu : “La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă 2004 reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI(confiscat de bolsevici in 1918). Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean(servantul si subordonatul lui MRU) în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu,să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”!!!
  8) Octombrie 2005 acordul dintre guvernele Romaniei si Ungariei, conceput de Ungureanu si plasat “pe sub masa” la semnat in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti-Budapesta, o parte din averea Fundatiei private Gojdu ramase in Ungaria a fost trasferata ilegal statului ungar, in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, executoare testamentara, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu. Guvernul român ar fi trebuit să achiziţioneze contra cost o parte din “***ţile Gojdu” din Budapesta si a oferit părţii maghiare posibilitatea constituirii unei fundaţii comune care să continue munca filantropică initiata de Gojdu, pana cand in 2004, cand brusc partea ungară a vandut ***ţile Gojdu din Budapesta unei firme off-shore din Cipru, al carei proprietar este o companie israeliană, “Autoker Holding Rt”, reprezentanţii ei afirmând că vor transforma Curtile Gojdu într-un centru comercial şi de agrement.
  9) MRU viziteaza Federatia Rusa si sustine ca dupa suspecte discutii intre patru ochi cu Patriarhului Intregii Rusii Alexei II-lea(in realitate ofiter acoperit cu grad de general in serviciile secrete sovietice) a transmis acestuia un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmatie respinsa imediat de Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhia Romana a fost de-a dreptul enervata de o asemenea intruziune abuziva si mincinoasa in relatiile externe ale Bisericii, intr-un moment in care relatiile dintre cele doua Biserici erau la fel de incordate ca intodeauna, din cauza pretentiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.
  10) In mai 2006, MRU a declarat public ca cetatenii din asa numita Rep Moldova vorbesc “o varianta a limbii romane”, un fel de “light Romanian” dand din nou apa la moara celor ce sustin ca acolo nu traiesc romani ci moldoveni.
  11) MRU a primit de 2 ori premiul “Felix Posen” in 1997si1998, acordat de Universitatea Ebraica din Ierusalim, Israel.
  12) In toamna anului 2009 MRU a fost acuzat de fostul purtător de cuvânt al SRI –Nicolae Ulieru ca ar fi agent al unei puteri straine. “Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Mi-am spus : oare preşedintele chiar nu stie cine e omul asta, sau SRI nu l-a informat?” .
  13) Bombonica de pe tortul faptelor eroice ale patriotului MIHAI RAZVAN UNGUREANU a fost asezata cu ocazia “incheierii”(??!!) relatiilor vesnic tensionate romano-ruse, cand, ca ministru de externe al Romaniei, a semnat in 2005 cu ministru de externe rus Lavrov, cel mai pagubos act de politica externa postdecembrist pt Romania “Legea pentru ratificarea Protocolului dintre Romania si Rusia privind inventarierea relatiilor bilaterale”. MRU a declarat ulterior ca : “NU EXISTA PROBLEME INTRE ROMANIA SI FEDERATIA RUSA”!!!??? : Astfel Romania, prin UITARE(?!) isi ia ADIO OFICIAL, de buna voie, prin tradare, de la Romania de Est(Basarabia), Tezaurul Romaniei sechestrat la Moscova de Lenin in 1918 si “uitat/pierdut” de sovietici/rusi, etc, etc. Adica tot ce a fost s-a cam ….sters/uitat dintr-o semnatura, binenteles in favoarea Rusiei si spre enorma paguba a Romaniei !!! Adio Basarabia, adio Tezaur !
  sursa comentarii EVZ
  …și ce mai zice lumea:
  Apropierea de Bodo Hombach, membru marcant al Partidului Social Democrat german, l-a propulsat pe Ungureanu pe scara ierarhică, dar i-a adus şi un dosărel la SIE. Şi cum un şef al celui mai important serviciu secret românesc nu-şi ţine departe “prietenii”, Răzvănel şi-a adus de ***ând în SIE un “apropiat” pe nume Cătălin. Mult mai tinerel decât Bodo.
  El ar avea o bila alba , de exemplu, daca imi explica plauzibil cum de nevasta dumnealui are un venit de 500.000 RON din partea OMV si cum de dunmneai isi poate imparti timpul si la spitalul public si lucrand in branci pentru austrieci !!!
  Ungureanu a fost beneficiar al unei burse IREX al Departamentului de Stat al SUA, asa cum se vede in articolul de mai sus. IREX-ul se afla, in mod curios, in parteneriat cu Agentia de plati si Interventie pentru Agricultura, pe un program denumit Biblionet. Adica, bibliotecile din Romania au o retea de calculatoare furnizata de IREX, pe care fermierii romani o pot accesa pentru a-si depune cererile de subventii comunitare in 2012. Cu ajutorul bibliotecarilor instruiti de APIA, of course. Nimic nou sub soare, dar de cand Departamentul de Stat are acces la o asemenea baza de date facuta pe bani comunitari, baza de date alfanumerice si geospatiale? Valeriu Tabara, a sustinut joi, 2 februarie, 2012, o conferinta de presa la sediul MADR cu tema Sinteza rezultatelor din agricultura 2011-perspective 2012 in care amintea ca la APIA internalizarea integrala a procesului de actualizare LPIS (aerofotografiere + digitizare) s-a facut prin contractare cu MApN. Hopa!
  Pentru idealisti, in Romania, nimic nu-i intamplare, totu-i joc a serviciilor subordonate finantei mondiale. Nici “marele” hahait national – jucator fiind, nu-i de capul lui, joaca cum i se canta, chiar daca se da zmeu la romanii timorati si saraciti. “Supermenul” MRU (cel care era in acelasi timp in cate cinci institutii de invatamant diferite si primea decoratii si onoruri de parca finalizase victorios cel de Al Treilea Razboi Mondial), este o piesa intr-un puzzle in care Romania (cetatenii sai) sunt condamnati la sclavie si indobitocire (resursele tarii fac obiectul trocului intre marii jucatori internationali iar cetatenii sunt catalogati doar la forta de munca si consumatori). Iar toate astea se intampla prin vointa tradatorilor de neam si tara.
  Romani, Promovarea lui Razvan Ungureanu vine din afara. Utc-istul care a declara ca a dat mana cu Ceausescu si apoi nu s-a mai spalat, (a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist. În anul 1988, a devenit student la Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași. Conform agenției de presă Amosnews, în timpul evenimentelor de la Iași, din 14 decembrie 1989, a monitorizat studenții care aruncau manifeste în încercarea declanșării unei revolte anticomuniste în cămine.] omul devenit secretar de stat la Externe care a executat la propriu sperantele bucovinenilor, de apropiere de Patria Mumă, reprosindu-le ca deranjeaza Kievul, omul care a avut o legatura necuvenita cu un functionar european, cel care afland ca nu va mai fi ministru de externe si-a asigurat o sinecura bine remunerata la Viena, stratagema dejucata de Parlament, numit apoi seful SRI, este impins la putere, pas cu pas, in ultimii ani! O sluga pioasa a securismului!
  M.R. Ungureanu a fost membru CC al UTC al Universitatii din Iasi in anul 1989. Deci turnator la organele de securitate, recitator de lozinci marxst-lenininste si acuzator cu manie proletara al capitalismului. Azi e cel mai vasnic aparator al capitalismului aflat in criza si prim-ministru al unui guvern dintr-un partid de “dreapta” PDL (provenit din FSN) cu sarcina clara de la partid de a scote Romania din criza…Va rezista maxim 2-3 luni cu toti ministrii lui, niste pusti cu cas la gura si bube pe koor, dar de bani gata (din ce au furat babacii lor)
  UN GUVERN ARANJAT PENTRU DISTANTA SCURTA ! Chestia asta,cu schimbarea tuturor ministrilor pedelisti,dintr-o data,intreaga lor lista,ca o pocnitura de bici,cu occazia nominalizari,asa zisului nou guvernu,a fost clocita si gandita,sa asigure un cliseu de imagine,cat mai putin zgomotos si cu vizibilitate cat mai ferita de aprecieri negative,pentru a inchide gura mai tuturor comentatorilor din media,dar mai ales frictiunilor,acuzatiilor si discutiilor din interiorul partidului.Toata tarasenie asta,nu ne poate duce in eroare,este cusuta cu ata alba,iar la cea mai usoara analiza,se destrama se face praf…destul de usor.Din capul locului,s-a incalcat flargant legea,in ce priveste nominalizarea premierului,deoarece in legea securitatii nationale,se mentioneaza expres ca,persoanele din serviciile secrete nu mai pot activa in politica un numar de ani.Apare,total,ne la locul ei imprejurarea potrivit careia,fostul prim ministru debarcat, dupa atatea proteste si decrebilizat total,prin simpla schimarea halatului dintr-o functie (de stat), in alta (de presedinte de partid),se face ca, stabileste in numele partidului retragerea in bloc a tuturor ministrilor din pdl;culmea,tot el se face ca,promoveaza o lista de tineri tinuti ascunsi,nemediatizati,pentru noul guvern,clamnad ca promoveaza tinerii in activitatea guvernamentala,ca o noua formula inedita,binefacatoare !Am auzit ca,multi dintre acestia,asa zisi,ncunoscuti,ar fi in majoritatea lor,fostii consilieri ai vechilor ministrii,obisnuiti cu vechile metehne de protejare a clanurilor si de sifonarea fondurilor bugetare. Mai mult ca sigur,unii din acesti tineri, intre 30-40 de ani,au deja unele pete destul de negative pe biagrafia lor,unii sunt sustinuti de parinti de calibru,renumiti pentru tot felul de combinatii,s-au depind direct de cei ce i-au impins in fata !.Se intelege ca, primul ministru debarcat,n-a facut nimic altceva,decat sa execute,in continuare,orbeste,sup aparenta activitatii de partid,punerea in practica a intregul…
  Vai de capul lor ce aratare de guvern.
  Un alde Berca care pana mai ieri critica de zor Puterea si acum linge unde a scuipat. UDMRistii-vechii prieteni ai romanilor si care stau cu ochii pe integritatea teritoriala a Romaniei mai ceva decat SRI si cand si cand mai darama cate un zid de pe la Sarmizegetusa, mai desfiinteaza niste spitale, mai se fac ca uita de Cioran sau Brancusi sau ca avem poluare enorma si zac otravuri la indemana copiilor
  Cine dracu-l sa-l ia mai crede in curvenul asta clonat?
  Circul de Stat din Bucuresti, Romania prezinta ultimul sau numar de acrobatie pe muchie de cutit… Sa vezi spectacole anul acesta cand se incalzeste vremea si incepe lumea sa se mai dezmorteasca dupa iarna plina de anunturi portocalii… Romanii nu sunt usor de convins sa participe la spectacole de circ…

 5. Andrei, este tare articolul tau ! Da-ne si sursa !!!
  Oricum MRU are un C.V. BETON pentru secolul asta si pentru ROMANIA DE AZI.
  La cei 44 de ani, inclusiv cariera utecista nu poate fi decit de laudat. Un „deceretel”care a crescut frumos in „anii de glorie ai socialismului”- este un lucru care i se imputa nejustificat!!!(sa aratati un singur roman care in acea perioada a primit alta educatie-poate, vreun „borfas” gen, Bacanu, etc… care au trecut prin scolile sitemului penitenciar}

 6. @ Mircea Lepădatu. Chiar nu înţelegi ce am vrut să spun prin traiectoria ta ideatică ? Am vrut să spun ca îţi schimbi ideile în funcţie de stăpân iar gargara cu crezutul celor scrise de tine să i-o spui la mutu de la malutanţă, poate te crede. Din antibăsist ai devenit probăsist. Foarte bine, asta este, dar nu te da român imparţial că nu eşti. Reprezinţi presa militantă stipendiată. Foarte bine şi tu trebuie să trăieşti că ai familie, dar recunoaşte-o, nu te da după cireş. @ Andrei. Articolul tău nu este câtuşi de puţin interesant. Este chiar groaznic prin spiritul său fascistoid. Şi ce dacă Mihai Răzvan Ungureanu are origini evreieşti ? Şi ce dacă ar fi, la origini, ceangău ? Este cetăţean român ? Îl judecăm după etnie ? Îl judecăm ca premier avant la lettre ? Tavi dragă, cu ce te-ar încălzi să ştii sursa informaţiilor lui Andrei ? Ar fi mai credibil ? Nu cred. Sursa sa nu există ca realitate. Sunt nişte aberaţii concepute nedemn prin argumentum ad hominem pentru nimic de fapt. Este foarte trist că în anul de graţie 2012 cineva mai poate lansa astfel de atitudini jegoase.

 7. Pe Mircea Lepadatu nu-l mai citesc de mult, doar il comentez. Incolor, inodor, insipid, analist politic de doi bani cu miros puternic de provincie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.