Categories: Sport

O medalie asigurată, multe alte speranţe

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au reuşit un start bun în prima zi a Campionatelor Naţionale de Nataţie în bazin scurt, care au demarat ieri la Hunedoara.
Alexandru Ancuţa s-a calificat în finala A a probei de 200 de metri mixt şi are asigurată o medalie, întrucât în finală sunt trei seniori şi trei juniori. Cristian Rizan şi Adelina Buzdugan au şanse la medalii în probele de 50 metri fluture şi 50 metri bras, unde sunt calificaţi în finalele B. Cei trei sportivi antrenaţi de Anca Băjan au început cu dreptul participarea la ediţia 2012 a Campionatului Naţional în bazin scurt (25 de metri). Toţi trei şi-au stăpânit emoţiile provocate de faptul că evoluează pe teren propriu şi s-au calificat în finalele programate aseară.

În luptă cu timpul şi emoţiile
Cea mai bună performanţă a obţinut-o Alexandru Ancuţa în proba de 200 de metri mixt, în care are asigurată o medalie, dar putea câştiga chiar două. Înotătorul, revenit la club după o perioadă de pauză impusă de unele probleme disciplinare, s-a clasat pe locul trei în concursul open (seniori şi juniori n.r) şi pe prima poziţie în ierarhia juniorilor, intrând astfel cu mari şanse în finala care s-a disputat aseară. Indiferent de rezultatul din ultimul act, Ancuţa avea asigurată o medalie la juniori, deoarece în finala A, se calificaseră doar trei juniori, dar exista şansa să câştige una şi la seniori, dacă îşi menţinea poziţia din seriile preliminare. „Alexandru Ancuţa a mers bine în proba de 200 de metri mixt şi are asigurată o medalie. Din păcate, el a clacat psihic în cursa de 200 de spate şi a dat senzaţia că e obosit încă de la start. Alexandru e sub presiune, întrucât trebuie să demonstreze că merită să fie reprimit în echipă, dar eu sper să se mobilizeze şi să obţină cât mai multe medalii”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Foarte bine s-a prezentat şi Cristian Rizan, care a ocupat locul opt în competiţia open atât la 50 de metri fluture, cât şi la 200 de metri mixt. Rizan a concurat în finalele de aseară pentru o medalie în ierarhia juniorilor la 50 de metri fluture, întrucât intrase în finală cu al doilea timp ca valoare. Adelina Buzdugan s-a clasat pe locul opt la open şi patru la junioare în cursa de 50 de metri bras şi pe poziţia 13 la open şi cinci la junioare în cursa de 200 de metri mixt. „Cristian a înotat bine în preliminarii, având al doilea timp la juniori, dar rezultatul finalei depinde foarte mult de şansă, întrucât e vorba de o probă scurtă, de viteză. Adelina e în grafic şi are şanse la medalii în probele pe care le va susţine în zilele următoare”, a spus Anca Băjan.
Finalele zilei de ieri s-au terminat după închiderea ediţiei noastre, dar Campionatul Naţional de Nataţie de la Hunedoara continuă până duminică. Vom reveni.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago