Categories: Fara bascalie

O manipulare de proporţii

În ciuda faptului că urmăresc şi eu (biată victimă…) tribulaţiile legate de personajul cu nume ciudat Aliodor Manolea (unde Dumnezeu i-or găsi pe ăştia…?), cred că toate sunt de fapt, praf în ochi. Scandalul va fi menţinut exact până se consideră că a fost epuizat, iar presa se va arunca veselă asupra altui subiect „incendiar”. Să exemplific.
Anul Nou a adus o (temporară) renunţare la reportaje despre gripa A/H1N1. Au trecut câteva zile după Revelion şi am asistat la relatări cu iz catastrofic despre morţi, din ce în ce mai mulţi morţi. Situaţia îmbolnăvirilor era dată la fiecare buletin de ştiri, decesele induceau panică, apoi a murit actorul Toni Tecuceanu şi tot omul s-a dus să se vaccineze, în paralel cu semnalele disperate cum că nu, vaccinul nu trebuie făcut. Brusc, s-a făcut linişte pe acest subiect, nu ni se mai spune câţi s-au îmbolnăvit, nici câţi stau la coadă la vaccinare, nici câţi au murit, Streinu-Cercel nu se mai vede dintre flăcări violete şi vrăjitori paranormali agenţi secreţi.
Cum poţi să asişti nebănuitor la aşa ceva, la specularea până la epuizare a unor subiecte de presă lăsate apoi în aer, într-o vânătoare de scandaluri dusă cu un fel de disperare? Cum spuneam, jucătorul Băsescu nu are interesul să joace, viaţa e grea, promisiunile de campanie multe şi nerealizabile, ba chiar hilare, dacă le comparăm cu agenda reală a populaţiei. Mogulii sunt de domeniul trecutului, nu mai ameninţă biata ţărişoară, iar legea salarizării, concedierile colective şi mişcările de protest nu aduc capital electoral. E în interesul puterii ca energiile naţiei să se consume fără efect, iar scena va fi pregătită pentru o apariţie cu iz unificator, naţionalist chiar, cum ar fi o vizită în Republica Moldova, spre exemplu. Este clar că un asemenea subiect, mă refer la cel cu vrăjitoriile aliodor-manolealiene, convine de minune. Va urma, previzibil, schimbarea din PSD, pentru că eu cred că a fost o eroare de proporţii din partea lui Mircea Geoană cufundarea într-un anonimat relativ, după ce a pierdut alegerile într-o manieră nefericită.
Nu vreau să zic vorbă mare, dar comparând agendele presei şi televiziunilor centrale cu cea a „Mesagerului hunedorean” spre exemplu, îndrăznesc să spun că aceasta din urmă nu e la fel de spectaculoasă, dar e, în orice caz, mult mai realistă.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Citesc de mult timp ce srieti pe aici. Un pic de alb-negru nu v-ar strica. Intre bataliile dintre partide, un pic de loc pentru noi. Nu ma intereseaza ce culoare aveti, ma bucur ca stati in Deva, zau, ma bucur pentru dumneavoastra, fiindca aveti apa. Noi nu avem. Ce faceti pentru asta ? Lasati culoarea, ginditi-va la oameni.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago