Categories: Sport

O hunedoreancă la viitoarea campioană

Ciprian Marinuţ

Handbalista Ana Maria Tănăsie (foto) (18 ani), formată la CSS Hunedoara, a semnat un contract pe cinci ani cu vicecampioana României, HCM Baia Mare, după cum relatează site-ul oficial al clubului băimărean.

Achiziţionată la licitaţie
Inventată şi crescută la CSS Hunedoara, handbalista a evoluat sezonul trecut la HC Zalău şi a făcut pasul la echipa naţională de senioare a României, din postura de  componentă a Centrului Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea. Numai că, generaţia jucătoarelor născute în perioada 1994-1995 a centrului de formare de la Rm. Vâlcea a fost scoasă, ieri, la licitaţie la sediul FRH, iar clubul HCM Baia Mare a făcut cea mai mare ofertă pentru extrema stângă hunedoreană. Prin urmare, talentata jucătoare formată la CSS Hunedoara a semnat un contract de cinci ani cu gruparea băimăreană.
Pe lângă Tănăsie, HCM Baia Mare, care e şi câştigătoarea Cupei României, a reuşit cele mai importante transferuri din handbalul feminin românesc, după destrămarea campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea. La HCM, au venit Paula Ungureanu, Ada Nechita (ambele de la Oltchim),
Luciana Marin (HCM Roman), Gabriella Szucs (HC Zalău), iar alte jucătoare şi-au prelungit contractele (Mihaela Smedescu, Melinda Geiger, Aneta Pârvuţ, Timea Tătar, Oana Bondar, Geta Diniş Vârtic, Alexandra Ciunt, Renata Ghionea şi Cynthia Tomescu).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

28 de minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

6 ore ago