Categories: EvenimentFlash

O femeie din Hunedoara şi-a înjunghiat mortal concubinul

Livia Botici

Ameţită de aburii alcoolului, dar şi de bătaia pe care tocmai o primise de la fostul soţ, Silvia Gan (foto), o femeie de 37 de ani din Hunedoara, a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi l-a înfipt în spatele celui care, potrivit familiei, o terorizase foarte mulţi ani. În urma loviturii, bărbatul nu a supravieţuit, iar femeia se află acum în spatele gratiilor, arestată preventiv pentru 29 de zile.

A murit la spital

Crima s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17, într-o cameră a unuia dintre cele două blocuri ghetou, administrate de Primăria Hunedoara, care au fost date spre folosinţă hunedorenilor săraci şi romilor fără locuinţă. Se pare că, după ce au consumat împreună foarte mult alcool, cei doi concubini s-au luat la ceartă. „După ce a văzut că el începe scandalul, Silvia a vrut să plece de acasă şi să vină la mine, dar el nu a lăsat-o, şi a închis uşa cu cheia. Ea a spus, în faţa anchetatorilor, că acela a fost momentul în care Florin a început să o bată. A zis că se săturase de teroarea în care a trăit atâta timp, şi de frică a luat cuţitul şi l-a înjunghiat. Eu am fost ieri pe la ei, am plecat de acolo pe la ora 14, iar după-masă, aproape la ora 18, a venit o vecină să-mi spună că fiică-mea a fost arestată, că l-a omorât pe Florin. Fata mea a chemat poliţia acasă de foarte multe ori, atunci când o snopea în bătaie. Mereu era vânătă, omul asta era un nenorocit, altceva în afară de băutură şi bătaie nu ştia. Erau împreună de 15 ani, dar anul trecut, ea a băgat la divorţ, pentru că se săturase de bătai, dar el nu vroia să plece din casă”, spune Floarea Moldovan, mama Silviei Gan.

A aruncat cuţitul

Gan Florin, bărbatul care înainte cu o zi de a fi ucis, împlinise 42 de ani, a fost înjunghiat o singură dată, direct într-unul dintre plămâni, lovitură care a dus în primă fază la o hemoragie puternică, iar mai apoi la deces. „L-a omorât cu cuţitul cel mare de la bucătărie, dar după ce l-a înjunghiat s-a speriat şi l-a aruncat pe geam, în faţa blocului. Acolo a fost găsit de anchetatori”, mai povesteşte mama femeii. Floarea Moldovan spune că fostul său ginere era un bărbat foarte agresiv, care în urmă cu câţiva ani a şi fost pedepsit cu închisoare cu suspendare, pentru că şi-a bătut copilul. „Mai demult, m-am dus la ei acasă, iar copilul lui, dintr-o altă căsătorie, era cu mânuţa dreaptă ruptă, avea doar 10 ani. Am luat copilul şi l-am dus la spital, iar când medicii l-au dezbrăcat, au fost şocaţi, au spus că nu au mai văzut un copil bătut atât de rău, era tot vânăt pe corp. Florin a fost judecat atunci la Tribunal şi a primit un an şi şase luni cu suspendare”, precizează femeia.

Riscă până la 20 de ani de temniţă

Silvia Gan, mamă a doi băieţi, unul de 18 ani şi altul de 21 de ani, îşi va petrece următorii ani după gratii. „Şi-a recunoscut fapta, motiv pentru care este posibil ca pedeapsa care va fi dată de judecători să mai scadă şi să nu primească 20 de ani de închisoare, care este maximum pentru crimă. Pentru următoarele 29 de zile va fi ţinută în arestul Poliţiei Municipale din Deva, iar atunci când îşi va primi pedeapsa, va fi dusă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud”, declară Emil Doancă, avocatul din oficiu al femeii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago