Actualitate

O elevă din Deva, participantă la Concursul Internaţional „Podul Chinezesc”

Adriana Clej

În Beijing şi alte regiuni din China a avut loc a 10-a ediţie a Concursului internaţional „Podul chinezesc”, la care au participat echipe din 90 de ţări, printre care şi din România.
Echipa României a fost reprezentată de două eleve, una dintre acestea fiind Melinda Denes (foto), din clasa a XII-a Muzică, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, partenera acesteia fiind o elevă de la un liceu din Braşov. Melinda Denes s-a calificat în această calitate în urma câştigării locului întâi la faza regională a concursului, organizat la Institutul „Confucius” din Sibiu. De subliniat că în vara acestui an, Melinda a fost răsplătită şi cu Premiul Ambasadorului Chinez, în valoare de 2.000 de lei.
Concursul din China a constat în trei probe şi anume: prezentarea concurentului şi a echipei, „joc scenic“ bazat pe o întrebare dată de organizatori fiecărei echipe, iar cea de-a treia fiind proba de talente.
Cele mai bune 10 echipe au mers în etapa finală a concursului. Din păcate, echipa României nu s-a calificat în finala concursului, dar a beneficiat de şederea în China pe toată perioada competiţiei şi alături de celelalte echipe nefinaliste au urmărit probele echipelor rămase în concurs. Probele au fost susţinute în limba chineză şi s-au bazat pe cultura şi literatura chineză.
Eleva Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ a trăit cu această ocazie în Beijing şi a avut ocazia să viziteze Oraşul Interzis, Marele Zid Chinezesc şi Palatul de Vară, iar în etapa finală a competiţiei care a avut loc în oraşul Kunming, din sudul Chinei, a vizitat Pădurea de stânci şi o companie de roboţi. În urma participării la acest concurs, Melinda Denes şi coechipiera ei din Braşov au obţinut câte o bursă de studiu de un semestru în China.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura