O altã „punte“ de acces cãtre Prislop va fi modernizatã

Oana Mihnea

Consiliul Judeţean Hunedoara pregăteşte modernizarea unui alt sector de drum, investiţie menită să vină atât în sprijinul dezvoltării turismului în judeţ, cât şi al şoferilor. Este vorba despre reabilitarea DJ 687M Cinciş Cerna- DJ 687A.
Nu mai trebuie să se tranziteze municipiul Hunedoara
În ultima şedinţă a CJ Hunedoara, a fost supus votului consilierilor proiectul de hotărâre care presupunea aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru modernizarea drumului. Acesta scurtează legătura între zona de agrement a lacului Cinciş şi Mănăstirea Prislop, dar şi spre Ţara Haţegului, fără să mai fie necesară tranzitarea municipiului Hunedoara. În prezent, porţiunea de drum se află într-o stare avansată de degradare. Având în vedere că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul turiştilor care vin în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca şi în zona Cinciş-Cerna, aceştia pot găsi cu uşurinţă spaţii de cazare, administraţia judeţeană a elaborat studiul de fezabilitate pentru proiect, care ajunge în acest moment la o valoare de aproximativ 693 milioane de euro.
În timpul şedinţei, consilierul judeţean PSD Doru Gaita a ridicat o problemă referitoare la suma de bani amintită mai sus, în sensul că acesta consideră că investiţia, de calitate, poate fi realizată cu bani mai puţini dacă se găseşte o firmă de drumuri care ştie ce are de făcut. În replică la cele precizate de Gaita, preşedintele CJ, Adrian David, a explicat că proiectele sunt licitate mult sub valoarea din studiul de fezabilitate, pentru că interesul instituţiei este acela de a drămui banii publici în cel mai eficient mod.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago