Categories: Actualitate

Numeroşi hunedoreni, printre beneficiarii amnistiei fiscale

Magdalena Şerban

După ce s-a decis amnistierea părinţilor şi a pensionarilor care au primit bani în plus, în urma calculelor greşite ale funcţionarilor, Senatul a hotărât, săptămana trecută, că şi personalul plătit din fonduri publice va beneficia de unele scutiri. Prin urmare, un act normativ în acest sens a fost adoptat marţi, prin vot final, de Camera Deputaţilor.
Beneficiare şi câteva primării hunedorene
Actul normativ respectiv se referă la stabilirea unor măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din bugetul general consolidat, în sensul exonerării de la restituirea sumelor încasate în plus, peste nivelul stabilit prin Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Printre primăriile hunedorene care vor beneficia de această hotărâre se numără cele din Orăştie, Rapoltu Mare, Beriu şi Mărtineşti, aflate în Colegiul păstorit de deputatul PSD Natalia Intotero (foto). Parlamentarul a dorit să le dea această veste bună funcţionarilor de aici şi să-i asigure, în continuare, de susţinerea sa.
„Mă bucur să pot da această veste bună şi oamenilor care muncesc cu devotament şi dăruire în primăriile din municipiul Orăştie şi din comunele Rapolt, Beriu şi Mărtineşti, pe care îi cunosc personal, a căror muncă o onorez şi o respect şi în calitate de parlamentar. Proiectul a fost adoptat cu 315 de voturi pentru, şase abţineri şi unul împotrivă, ceea ce demonstrează că legea a întrunit şi asentimentul colegilor mei din opoziţie, cărora le mulţumesc pentru că au votat în favoarea ei, chiar dacă unii dintre ei au etichetat simplist şi nedrept acest proiect ca fiind doar un gest electoral”, a declarat deputatul Natalia Intotero.
În final, proiectul de amnistia s-a extins
Mai trebuie amintit că iniţial, legea se referea la profesorii din municipiile Lupeni, Petroşani şi Vulcan, care ar fi trebuit să restituie anumite sume, ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte organisme de control, a unor prejudicii. În final, Parlamentul a modificat acest proiect, extinzând amnistia fiscală la toţi bugetarii. Acum, numărul beneficiarilor este de circa 25.000 de salariaţi bugetari, 20.000 de mame şi 50.000 de pensionari, la nivel naţional. „Am iniţiat acest proiect de lege ca urmare a discuţiilor cu sindicatele din Valea Jiului, din aprilie 2013, care, în cadrul Comisiei pentru Dialog Social, mi-au argumentat demersul lor şi am fost de acord cu o parte dintre argumentele prezentate pentru că şi eu cunosc foarte bine situaţia dascălilor, mai ales din localităţile Lupeni, Petroşani şi Vulcan, pe care am şi dorit să-i ajutăm cu această reglementare legislativă. Ulterior, pe parcursul procesului legislativ, au mai apărut cerinţe similare care priveau alte categorii de salariaţi, dar aveau nevoie de o soluţie comună. Aşa s-a ajuns ca, la final, prevederile acestei legi să fie extinse ca domeniu de aplicabilitate la toţi angajaţii bugetari”, a precizat deputatul hunedorean.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dar somerii din 2009-2010 din Hunedoara, care au returnat o parte din indemnizatie pentru ca " s-a calculat gresit indemnizatia" ? Noi suntem mai prosti?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago