Categories: ComunitateFlash

Numărul absenţelor echivalează cu 211 ani

Cristina Ghenea

Cu toate măsurile drastice luate de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) împotriva chiulului de la orele de curs, elevii hunedoreni lipsesc în continuare de la şcoală. În doar şase luni, aceştia au strâns aproximativ două milioane de ore absentate, adică, echivalentul a 211 ani.

Deşi închiderea porţilor unităţilor de învăţământ – începând cu ora 8 şi până la finele cursurilor – pare o măsură greu de combătut, iată că elevii reuşesc în continuare să tragă chiulul de la ore. Monitorizarea virtuală a absenţelor arată că în judeţul Hunedoara, în perioada octombrie 2011 – martie a.c., s-au înregistrat nu mai puţin de 1.848.545 de absenţe, ceea ce înseamnă că s-a lipsit, în medie, de la 308.091 ore pe lună. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, 773.418 dintre cele peste 1,8 milioane de absenţe înregistrate au rămas nemotivate.

Un liceu din Lupeni e cap de listă
Într-un top al unităţilor de învăţământ din judeţ, unde elevii au absentat de la ore cel mai mult se evidenţiază trei şcoli. Astfel, pe primul loc în acest top se situează Grupul Şcolar Industrial Minier, din Lupeni. În perioada precizată mai sus,  cei 1.782 de elevi de aici au lipsit de la 96.609 ore de curs. Pe locul II se situează Colegiul Tehnic „Matei Corvin“, din Hunedoara – care are 1.802 elevi şi 88.115 absenţe înregistrate, iar pe locul III se află Grupul Şcolar „Ovid Densuşianu“, din Călan, cu 1.622 de elevi şi 82.702 absenţe. În plus, lista poate continua cu alte licee din Hunedoara, Deva, Petroşani sau Orăştie.

Nici în ultimul ceas nu se liniştesc
Mare parte dintre cei care refuză să treacă pe la ore sunt tocmai cei de clasele a XII-a şi a XIII-a, care peste puţin timp vor avea de înfruntat un Bacalaureat cel puţin la fel de dur ca şi cel din anul trecut. Doar în prima jumătate a semestrului II, aceştia au acumulat 132.280 de absenţe, din care aproximativ 50.000 sunt, încă, nemotivate. Tinerii care se pregătesc de examenul maturităţii participă în această săptămână la o serie de simulări, urmând ca la sfârşitul lunii, să se înscrie la Bacalaureat, iar începând din data de 11 iunie, să susţină probele examenului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago