Sport

Nu-s lideri degeaba! Corvinul, revenire spectaculoasă la Ungheni, alte trei puncte în Mureş!

Claudiu Sav

Corvinul a bifat a 12-a victorie consecutivă în campionat, după 3-2 (1-1) pe terenul celor de la Unirea Ungheni. Corviniştii au condus cu 1-0, gazdele au întors rezultatul, dar echipa lui Florin Maxim a revenit în joc şi, pe final, a tranşat partida în favoarea ei. Este al patrulea succes din patru jocuri directe cu gruparea din Mureş, de care ne despart, acum, 29 de puncte.

Aproape tot timpul, în control
În faţa unei asistenţe ridicate pe arena centrală din Ungheni, „corbii albaştri” au avut prima ocazie importantă de a marca, chiar în debut, dar Lupu n-a putut fruc­tifica o pasă a lui Pîrvulescu, peste apărare. Nicky a fost „vioara întâi” în prima parte şi, după ce a avut o şansă bună de deschide tabela (11), n-a mai iertat cu un şut superb în vinclu, peste Bucur (13). Şapte minute mai târziu, alb-albaştrii au avut şansa de a închide meciul, dar mingea trimisă din marginea careului de Coman a trecut de puţin pe lângă poartă, într-o fază în care golghe­terul nostru rămăsese „unu la unu” cu goal­keeper-ul advers şi avea posibi­li­tatea de a-i pasa şi lui Bradu, care avea toată poarta în faţă! Şi dacă nu le-a ieşit hunedorenilor, le-a mers gazdelor, care la prima acţiune mai importantă de atac au făcut 1-1: centrare din dreapta Coza, lovitură de cap „în lung” a lui Astafei, po­ziţionat exact între cei doi fundaşi cen­trali ai echipei noastre (29). Roş-al­baştrii au mai rămas, preţ de câteva minute în jumătatea noastră, dar Iacob a blocat bine o minge trimisă puternic de Oltean, iar repriza s-a încheiat cu o oportunitate bună a lui Elton de a marca, cu o lovitură de cap. Repriza a doua a debutat însă nefast pentru hune­doreni, care au scos mingea din plasă la prima fază: Istrate a executat bine o lovitură liberă, din lateral stânga şi l-a „păcălit” pe Blaga, care a scăpat mingea dincolo de linia porţii.

Au arătat de ce sunt lideri autoritari
Neacşa şi compania n-au resimţit însă şocul, au rămas cu picioarele pe pământ, au avut răbdare şi au urcat şi mai mult în jumătatea adversă, cu atât mai mult cu cât gazdele şi-au pierdut unul din „mo­toare”, Astafei fiind schimbat după fix o oră de joc. Acelaşi Neacşa a fost primul care a dat „tonul”, cu un şut puternic de la 20 de metri, care a trecut, razant, pe lângă vinclul porţii lui Bucur. Forcing-ul alb-albastru a dat însă roade în ultimele 20 de minute. Chindriş a centrat ex­ce­lent pentru Lupu, care a şutat imparabil, din demi-vole, din interioriul careului, pentru 2-2 (70), iar la faza imediat ur­mă­toare, Elton a fost aproape de al treilea gol în tricoul Corvinului, dar lovitura sa de cap din doar câţiva metri a trecut peste poartă. Golul a „căzut” în cele din urmă în minutul 78, după un atac prelungit al Corvinului, finalizat, cu sânge rece, de nou-intratul Mitran, din interiorul careu­lui! 3-2 şi hunedorenii bifează un nou succes la Ungheni, la meciul 60 pe ban­ca tehnică a lui Florin Maxim.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

7 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

7 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

7 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

7 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

7 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

7 ore ago