ComunitateFlash

Nu renunţă la tradiţie! Festivalul Crailor se ţine în mediul on-line

Maximilian Gânju

Festivalul-concurs derulat în municipiul Lupeni, devenit tradiţie, va avea loc şi în acest an. Craii se vor întrece în mediul on-line. Colindul Crailor are loc de două decenii încoace şi a fost iniţiat şi susţinut de cunoscutul întreprinzător din municipiul Lupeni, Emil Părău.
Primăria a susţinut manifestarea, iar acum putem vorbi de o tradiţie care adună zeci şi sute de colindători. Din păcate criza sanitară a obligat organizatorii să găsească o soluţie, astfel că se va desfăşura exclusiv în mediul on-line. ”Deşi suntem în stare de pandemie, Primăria Municipiului Lupeni în colaborare cu firma Comexim R SRL Lupeni,vor organiza Festivalul Crailor, în luna decembrie, cu păstrarea regulilor în vigoare. Este o tradiţie pe care nu o putem întrerupe, cu atât mai mult cu cât acest obicei este unul împământenit pe aceste me­leaguri din cele mai vechi timpuri. Desigur nu ne vom putea întâlni, aşa cum fă­cut-o în anii precedenţi, cu toate cetele de colindători, pe scena Palatului Cultural sau în parc, dar vom putea să-i urmărim cu toţii pe Internet, acolo unde se va des­fă­şura acest eveniment anul acesta. Pentru participanţi, am pregătit însă, desigur, premii pe măsură”, a declarat Lucian Res­meriţă, primarul municipiului Lupeni.
Festivalul Crailor era organizat în preajma Cră­ciunului în municipiul Lupeni, însă în ul­timii ani a ajuns şi în Straja, printre turişti. Co­linda Crailor are un singur corespondent în ţara, respectiv Viflaimul din Maramures, şi s-a păstrat nealterat, deşi obiceiul a fost in­ter­zis de regimul comunist. La ediţiile din anii trecuţi au participat la festival zeci de echipe de crai, acestea provenind din că­tu­nele şi oraşele din Valea Jiului, dar nu numai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura