Categories: ComunitateFlash

Nu dispar secţiile spitalului din Hunedoara!

Oana Mihnea

De ceva vreme, conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“ Hunedoara s-a lovit de o serie de întrebări din partea oamenilor cu privire la închiderea unor secţii ale unităţii spitaliceşti. În faţa unei asemenea situaţii, managerul Nicuşor Ştefan s-a văzut nevoit să clarifice problema.

De unde a pornit totul?
„Am primit tot felul de telefoane de la persoane care întrebau unde să îşi ducă rudele pentru consultaţii, dacă anumite secţii ale spitalului se desfiinţează, dar nu ştiu de unde au apărut aceste zvonuri. Văzând că sunt din ce în ce mai multe astfel de întrebări, am decis că este absolut necesar să lămuresc situaţia. Activitatea în instituţia noastră se desfăşoară normal, fără sincope, toţi pacienţii beneficiind de servicii medicale complete şi imediate, fără să se pună problema închiderii vreunei secţii. Unitatea asigură continuitatea actului medical pe toate specialităţile aprobate. Prin urmare, toţi cetăţenii se pot adresa unităţii noastre pentru îngrijiri medicale“, a declarat managerul spitalului din Hunedoara, Nicuşor Ştefan.

Nu duc lipsă de medici
Într-adevăr, la nivelul ţării, există specializări deficitare din punct de vedere al medicilor din cauza salarizării necorespunzătoare în sistemul medical public. „Pentru a putea evita astfel de probleme şi în spitalul nostru, am făcut demersuri multiple ca să atragem medici specialişti, care să completeze colectivul nostru de profesionişti. Numai în ultimii doi ani au fost angajaţi la noi 14 medici. De asemenea, am avut şi sprijinul Autorităţii Administraţiei Publice Locale, care a iniţiat discuţii pentru a crea facilităţi de cazare medicilor tineri care doresc să profeseze în Hunedoara. Chiar în următoarele două sau trei săptămâni vom mai angaja încă doi medici chirurgi, un gastroenterolog şi un cardiolog. Contrar a ceea ce se întâmplă în ţară, la spitalul din Hunedoara sunt mai mulţi medici care au venit să profeseze, decât cei care au plecat“, a adăugat Nicuşor Ştefan.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago