Nu contează de unde-i porcul, carne să fie!

Scene incredibile, la blocul de asistaţi social din municipiul Petroşani. Mai mulţi tineri au tranşat un porc de circa 100 de kilograme, în condiţii mizerabile şi apoi, au vândut carnea pe datorie săracilor din imobilul respectiv.
Animalul era mort şi a fost adus cu o căruţă de către doi tineri. Aceştia au susţinut că porcul a fost crescut de ei şi că l-au tăiat, dar nu au nevoie de atât de multă carne şi o dau şi săracilor. Numai că şi ei locuiesc tot în blocul social, într-o garsonieră, aşa că e mai greu să fi crescut un porc alături de ei, dar nu imposibil, dacă ne uităm la condiţiile în care trăiesc. Câţiva amici au apucat animalul şi l-au pus pe un lemn. Alţii au adus o butelie şi un arzător şi imediat, zona s-a animat de zeci de copii care priveau minunea. Peisajul nu le e străin celor care  trăiesc în zonă.
„Îl taie şi îl vând la bucată. Sunt oameni săraci aici şi le dau şi pe caiet”, spune un privitor de la distanţă. Asta, pentru că nu oricine se poate apropia de locul sacrificiului. „Ce vreţi? Noi nu suntem vedete. Mâncăm şi noi ceva”, au replicat bărbaţii, care au tranşat animalul în stradă. „Îl dau cu 12 lei kilogramul şi mulţi iau pe datorie”, ne şoptesc alţi locatari ai blocului social. Un altul, mai curajos, spune lucrurilor pe nume. „Cred că l-au furat, sigur e ciordeală. Ori l-au găsit mort pe malul Jiului. Mergeţi şi spuneţi-le să mânce şorici, vedeţi, bagă vreunul spurcăciunea în gură? Dacă l-au găsit mort, nu se ating de el, dacă l-au ciordit, mâncă. Îl vând pe «caiet», să scape iute de dovadă”, spune bărbatul vădit nemulţumit de operaţiunea vecinilor săi.
Medicii veterinari spun că pericolul pentru cei care cumpără carnea şi o consumă fără a o duce la analize este deosebit de mare. (M. Gânju)

Un gând despre „Nu contează de unde-i porcul, carne să fie!”

  1. Domnule Gânju, oare ce e mai riscant? Sa mananci carne neanalizata sau sa nu mananci nimic!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.