FlashPolitica si administratie

Nu a scăpat de arestul la domiciliu

Adriana Năstase

Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu (foto), rămâne în arest la domiciliu, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia. Asta, după ce magistrații de la Tribunalul Hunedoara au hotărât în 6 ianuarie 2022, ca aceasta să fie pusă sub control judiciar, la fel ca soțul și cumnatul ei. Peste 2 luni, Sârbu poate solicita, din nou, să fie scoasă din arestul la domiciliu.

Decizie definitivă
„Admite contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia, împotriva încheierii penale din data de 06.01.2022 pronunțată de Tribunalul Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a10. Desființează încheierea penală atacată doar în ceea ce o priveşte pe inculpata Sârbu Laura, şi procedând soluţionarea cauzei în aceste limite: În baza art.362 alin.2, art. 208 alin. 4 raportat la art.207 alin. 4 Cod procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă inculpata Sârbu Laura prin decizia penală nr.107/04.10.2021 pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia în dosar nr1035/97/ 2021/a5. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art. 275 al.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestație rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința public”, se arată în decizia instanței.

Acuzați de trafic de influență
Acuzată de trafic de influenţă Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu. În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Cei trei au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal repre­zintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situa­ţie care nu poate să înfrângă principiul pre­zumţiei de nevinovăţie”, informa DNA Alba Iulia.
Procesul pe fond al celor trei a început în aprilie 2021, la Tribunalul Hunedoara. Urmă­torul termen în această cauză este în 3 februarie 2022.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura