Noul primar al Devei, Petru Mărginean, a depus jurãmântul

În şedinţa în care au fost validaţi, consilierii locali deveni au şi ales viceprimarii

Sorina Popa

Noul primar al municipiului Deva, Petru Mărginean (foto), a fost uns, ieri, pe post, împreună cu cei 21 de membri ai consiliului local. De asemenea, au fost aleşi şi cei doi viceprimari ai reşedinţei de judeţ. La eveniment, au fost prezenţi prefectul Sorin Vasilescu, Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean, primari şi directori de deconcentrate, rude şi prieteni de-ai celor aleşi. În cadrul ceremoniei de învestire, aleşii locali au depus jurământul pe biblii oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei. Noul legislativ al municipiului este format din 10 consilieri USL, opt USP, doi PP-DD şi unul de la UDMR.

Moş şi Surgent, noii viceprimari
Ovidiu Moş (PSD) a obţinut voturile colegilor din CL Deva pentru un nou mandat de viceprimar. Din partea liberalilor, viceprimar a fost desemnat Marius Surgent. Cel care a condus Deva timp de patru mandate, Mircia Muntean, s-a aflat, de data asta, în banca aleşilor locali, din partea UNPR, după ce a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara.

Are experienţă în administraţie
„Vremea vorbelor a trecut, acum a venit vremea faptelor. Cred că vom avea, cu toţii, înţelepciunea să fim lângă oameni şi să muncim pentru oameni. Trebuie să fim uniţi şi să rezolvăm problemele”, a declarat Petru Mărginean, noul primar al Devei.
Mărginean are 53 de ani, este licenţiat al Facultăţii de Construcţii din Cluj Napoca şi al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. El a fost subprefect al judeţului în perioada 2001-2003, iar între 2004 şi 2008, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara. Din 2008 până în prezent, a fost preşedintele Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.
Noul Consiliul Local al municipiului Deva are următoarea componenţă:
USL – 10 mandate:Nelu Ardelean, Ovidiu Moş, Roxana Chişotă, Marius Surgent, Oana Frânc, Iosif Takacs, Ion Cristescu, Vasile Ţonea, Ioan Demeter, Stan Hanzi.
USP – 8 mandate: Mircia Muntean, Marcel Morar, Tiberiu Borca, Ioan David, Corina Oprişiu, Ioan Stănilă, Mircea Birău, Carol Panduru
PP-DD – 2 mandate: Marian Muntean,Tiberiu Coroiu
UDMR – 1 mandat: Ferdinand Pogocsan

MesagerulHunedorean

View Comments

  • d le nu l am votat pe marginean, dar acuma ginindu ma mai bine cred ca e bine sa i mai schimbam la 4 ani ,ca se strica de cap nu de alta.

  • TINAR- este (la 53)?? ,SCOLIT- inclusiv la specialistii in "diplome"si plagiat(Univ.D Cantemir), EXPERIENTA -"cocalau"(vorba unora)....
    L-am ales, e al nostru, sa-l vedem daca e mai bun ca Mircia !!??
    Sa speram insa ca nu ne va face de ris si va copia exemplul dat de mentorul sau politic (FELIX) cel care a demisionat recent...???
    :)

  • Fiti siguri ca Petre Marginean va fi cel mai bun primar pe care la avut Deva.Jur!

  • iata'ne la primarie! domnul primar Petru Marginean este un om serios pacat ca se inconjoara de nulitati gen Samfirisca pizzerul care , atentie !!!!! este consilierul ptimarului !!! un bisnitar un om fara competente fara caracter, il cunoaste tot orasul ! intrebarea este urmatoara: Ce asteapta domnul primar de la un asemenea specimen???? Sfat! Domnule primar incinjurativa de oameni care au ceva in cap si cata cat o scoala ca daca va lasati manipulat de asemenea bruta fara minte ajungem cu totii de ras. Si vedeti ca ameninta oamenii in numele primarului .In rest va dorim succes !!!!m