Eveniment

Nouă turişti au rămas blocaţi pe Transalpina

Maximilian Gânju

Nouă persoane au rămas blocate în noaptea de luni spre marţi pe DN 67C Transalpina, din cauza gheţii formate pe drumul de altitudine.

În ajutorul turiştilor au intervenit atât salvamontiştii cât şi drumarii. Cele nouă persoane au urcat pe şoseaua montană cu trei autoturisme şi un microbuz pe timp de noapte, deşi circulaţia este restricţionată la căderea întunericului. ”Au intrat pe Transalpina în jurul orei 23.00, noaptea trecută, dar salvamontiştii au fost anunţaţi abia marţi dimineaţa. Salvatorii au ajuns la primele trei maşini blocate, una nu mai avea motorină, dar persoanele nu aveau probleme medicale şi nu ele au lansat apelul de urgenţă”, au spua drumarii.
Turiştii au rămas pe loc până când maşina de deszăpezire le-a deschis drumul. De cealaltă parte, salvatorii montani au patrulat pe drumul către Obârşia Lotrului ca să vadă dacă mai sunt maşini prinse în zăpadă. Autorităţile au luat decizia ca DN 67C Transalpina între kilometrii 34-800 şi 54 până la Obârşia Lotrului să rămână închis circulaţiei publice până va fi curăţată partea carosabilă, însă măsura ar putea fi prelungită dacă vremea nu se va mai îmbunătăţi. Şoseaua de altitudine este un punct de atracţie pentru turişti, iar cei mai mulţi preferă să urce până la peste 2.000 de metri prin Petroşani, Cheile Jieţului, Obârşia Lotrului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

24 de ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

24 de ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

24 de ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

24 de ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

24 de ore ago