Categories: Comunitate

Noua redevenţă la cărbune sufocă CNH

Compania Naţională a Huilei Petroşani va fi îngenucheată de majorarea redevenţelor la resursele minerale. Sumele de plată sunt extrem de mari, iar CNH, prea săracă să le mai poată suporta.
Guvernul a decis majorarea redevenţelor pentru toate resursele minerale aflate sub incidenţa Legii Minelor, pe lângă cele cuvenite statului din operaţiunile petroliere. Conform hotărârii Executivului, redevenţa pentru cărbuni, minereuri feroase şi neferoase a fost majorată de la 4 la sută la 6 la sută din valoarea producţiei miniere. Cele două procente adăugate de statul român vor sufoca CNH Petroşani, care anul trecut a fost oricum nevoită să se descurce, cu toate cheltuielile, fără nici un leu primit ca ajutor de stat sau subvenţie. „Odată cu creşterea redevenţiei la 6 la sută din valoarea producţiei marfă, va fi destul de greu pentru Companie. Nu vom mai putea funcţiona. Încă nu am primit această hotărâre din partea ANRM“, a declarat Constantin Jujan, directorul general al CNH Petroşani. În cifre, suma este extrem de mare, pentru că taxa de 6 procente se aplică la suma de 400 de milioane de lei noi, cât reprezintă producţia marfă a Companiei Naţionale a Huilei Petroşani. (C. Cosman)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

10 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

15 ore ago