Noua „steluţă” a fotbalului juvenil hunedorean

13 ianuarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Vlad Tudorache (foto), jucătorul de nici 17 ani al Jiului Petroşani, a bifat cele mai multe convocări la loturile naţionale de juniori, în 2011, dintre toţi tinerii fotbalişti hunedoreni.

Pe urmele tatălui
Mijlocaş de meserie, Vlad dă senzaţia că îşi depăşeşte ca talent tatăl, Marin Tudorache, care a jucat în Liga I cu Jiul. Tânărul s-a făcut repede remarcat la meciurile seniorilor alb-negri, unde nu de puţine ori a jucat titular, dar şi la Selecţionata judeţului Hunedoara, pentru care a marcat şase goluri. „Chiar dacă nu am nici 17 ani împliniţi, pot spune că m-am acomodat repede la seniorii Jiului. Mi-aş dori foarte mult ca returul de campionat să ne găsească tot neînvinşi şi dacă va fi să promovăm, ar fi un cadou frumos pentru toată lumea”, a spus jucătorul. Cu toate că tehnicianul Jiului este chiar tatăl său, fotbalistul spune că nu se simte privilegiat, ci din contră, antrenorul este mult mai sever. „Acasă şi în afara clubului, tata e tata, însă la echipă sunt privit ca oricare dintre jucători. Nu amestecăm lucrurile, doar că tatăl meu are aşteptări mult mai mari de la mine, cunoscându-mă cel mai bine”, spune jucătorul hunedorean cu cele mai multe selecţii la loturile naţionale în 2011.

Cu naţionala în Portugalia
Crescut şi format la Jiul, de la vârsta de şase ani, Vlad Tudorache cochetează cu loturile naţionale de juniori încă de la 14 ani. Peste o lună, va împlini 17 ani, iar planurile sale în fotbalul de performanţă sunt mari. „Visez ca peste patru-cinci ani să joc în Liga I, pentru că acesta este motivul pentru care fac şi multe sacrificii”, a spus tânărul jucător. Tudorache junior s-a acomodat destul de repede şi la Naţionala Under 17, unde antrenor este fostul dinamovist Cristian Sava. Jiulistul a participat spre finele anului trecut, cu naţionala, la turneul de calificare pentru Euro 2013, desfăşurat în Portugalia. Petroşăneanul a jucat contra Rusiei, meci pe care tricolorii mici l-au pierdut. „Este o senzaţie aparte atunci când îţi cântă imnul naţional, uiţi de tot şi te concentrezi doar pe ceea ce ai de făcut pe teren”, spune jucătorul, care îşi doreşte ca pe viitor să ajungă şi la naţionala mare.

Bun la fotbal, bun şi la şcoală
Tânărul fotbalist tratează cu atenţia cuvenită şi şcoala, el fiind elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani. „Nu vreau să neglijez şcoala, pentru că are rostul ei în viaţă. Profesorii mă înţeleg atunci când sunt plecat la lotul naţional şi mă ajută să recuperez”, spune jucătorul, care este pasionat de engleză şi franceză.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Handbal pe muchie de cuţit

Cetate Deva (locul 7) îşi propune să câştige primul meci oficial al anului 2012, pe care-l va disputa în deplasare...

Luată la pumni de un necunoscut, în plină stradă

O femeie de 53 de ani a sunat la redacţie, trimiţându-ne şi o relatare pe adresa de email, în care...

Foştii şefi de la Mina Petrila vor afla dacă ajung după gratii

Cei trei foşti şefi ai EM Petrila găsiţi vinovaţi de procurori pentru moartea minerilor în exploziile din noiembrie 2008 vor...

Închide