Norocul bun, mai tare ca Fortuna

11 x 2 tinerii jucatori de rezerva ai Jiului au adus un suflu benefic jocului echipei si au contribuit decisiv la victorie

Ciprian Marinuţ

Graţie tradiţionalului salut al minerilor „noroc bun”, jucătorii Jiului s-au dovedit mai prieteni cu şansa decât timişorenii de la Fortuna (noroc) şi au învins cu 3-2, după ce au fost conduşi cu 2-1.

Rezervă salvatoare
Jiul a dezamăgit şi în primele 85 de minute ale meciului din deplasare cu nou-promovata Fortuna Covaci, în ciuda duşului rece suferit în partida din Cupa României cu FC Drobeta, scor 1-4. Minerii au fost conduşi cu 1-0 şi 2-1 şi au dres busuiocul abia pe finalul partidei, când, cu mult noroc, rezerva Antohi a profitat de două erori ale gazdelor şi a întors soarta meciului.

De la 2-1, la 2-3
Nou-promovata Fortuna Covaci a început fără complexe şi a deschis scorul rapid, când lovitura de cap a lui Suciu (minutul 5) a fost respinsă de portarul Hotoboc, din spatele liniei de poartă. Jiul a replicat destul de prompt, iar Mircea Ilie (14) a egalat cu un vole de la marginea careului. Echipa micuţului sat din apropierea Timişoarei a profitat de apatia din jocul minerilor şi a preluat iar conducerea. Rosenblum (29) a „slalomat” pe banda dreaptă şi a înscris cu un şut la colţul lung: 2-1. Mai mult de atât, incursiunile lui Suciu şi Rosenblum au hărţuit în permanenţă defensiva petroşăneană şi avantajul Fortunei putea fi mai mare.
Somnolenţa Jiului a dispărut, în ultimele cinci minute, după intrarea în teren a tinerilor Vădrariu şi Antohi. Vădrariu a centrat în careu, iar Antohi a profitat de eroarea portarului Mitric şi a egalat, 2-2. La faza imediat următoare, Antohi s-a aflat la locul potrivit, la o minge aruncată la bătaie în careu, de coechipierii săi şi a marcat golul victoriei minerilor, scor 2-3.

Rezultatul da, jocul ba
Antrenorul Jiului, Daniel Timofte, a recunoscut că victoria echipei sale este una norocoasă, întrucât elevii săi şi-au subestimat adversarul şi au fost în pericol să fie învinşi. „Au intrat pe teren cu gândul că oricum vor câştiga, pentru că întâlneau o nou-promovată şi au fost la un pas de eşec. Am fost salvaţi de două greşeli ale gazdelor, provocate de lipsa lor de experienţă. Meciul mă mulţumeşte prin prisma rezultatului final, dar sunt îngrijorat de lacunele jocului nostru. Nu ştiu dacă putem promova”, a spus Daniel Timofte, antrenorul Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.