Noi proteste ale sindicaliştilor în Capitalã

  Oana Mihnea

În perioada 17 noiembrie – 17 decembrie, reprezentanţii Cartel ALFA organizează la Bucureşti a doua lună de proteste, după cele din luna octombrie, care s-au încheiat fără rezultatele aşteptate. Nemulţumirile acestora sunt legate de faptul că Executivul nu a dispus modificarea Legii Dialogului Social iar efectele asupra salariaţilor români sunt dezastruoase.

Protestele se desfăşoară la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei sociale şi a Persoanelor Vârstnice, zilnic între orele 10.00 şi 12.00. Astfel de proteste au mai fost organizate şi în luna octombrie, însă fără nici un rezultat. De aceea, sindicaliştii au decis să iasă din nou în stradă, pentru a cere Guvernului să se ţină de promisiunea făcută, şi anume să modifice legea dialogului social. Actuala lege presupune crearea unor condiţii inumane de muncă, salarii menţinute la un nivel foarte scăzut, evaziune fiscală şi contribuţii fiscale plătite la nivelul salariului minim, toate acestea cu efecte asupra stării de sănătate a angajaţilor. Şi sindicalişti hunedoreni iau parte la proteste.
Referitor la aceste lucruri, liderul sindicatului „Siderurgistul“ Hunedoara, Petru Vaidoş, ne-a declarat: „Modificarea a fost făcută de Guvernul Boc în 2011, însă Executivul actual a promis că va modifica legea şi nu a făcut-o până la această oră. În 7 octombrie s-a încheiat prima etapă cu un miting la care au participat 6.000 de sindicalişti în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Dacă nu am reuşit să obţinem nimic atunci, am reluat protestele, pentru că este singura modalitate de a  determina Guvernul să schimbe radical legea dialogului social. Salariaţii sunt singurii care au de suferit şi dacă nu reuşim nici acum, vom continua“, a spus liderul sindical hunedorean.
Acţiunile de protest se desfăşoară sub acelaşi slogan folosit şi anterior, şi anume: „Dreptul de a negocia nu se negociază. Ponta, respectă angajamentul şi modifică Legea Dialogului Social“.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago