Noi locuri de joacă pentru copii în Deva

Volodia Macovei

Ieri, în cartierul Dacia, din Deva, a fost inaugurat un nou loc de joacă pentru copii, extrem de atractiv prin combinaţia de culori, în lemn şi plastic. Acesta face parte din proiectul de şapte locuri de joacă moderne ce vor fi finalizate în acest an.

Primăria are surprize şi pentru părinţi
„Pinnochio”, pentru că aşa se numeşte noul spaţiu de antren şi distracţie pentru copii, este cel mai mare loc de joacă realizat până acum în Deva. El are în dotare un ansamblu de scări şi tobogane, pe care copiii se pot mişca în deplină siguranţă, leagăne şi balansoar, iar pe jos este pus un material care să-i ferească pe cei mici de accidente.
Primarul Devei, Petru Mărginean, prezent la eveniment, spune că ambiţia sa şi a municipalităţii este aceea de a construi locuri de joacă moderne în toate cartierele oraşului, dar şi la Cristur, Archia şi Bârcea Mică. „Acum am pus în valoare şapte locuri de joacă noi, moderne, urmând ca, până la sfârşitul anului, să fie finalizate încă 14 locuri de joacă, reabilitate. În primăvara anului viitor, vor fi finalizate încă 10 locuri de joacă noi şi 10 pe reabilitare. Vreau ca în toate cartierele, în toate zonele populate ale Devei, să fie locuri de joacă pentru copii. Există o cerere mare din partea părinţilor, nu toţi ajung în Parcul Central sau în Parcul Bejan. În întâlnirile pe care le-am avut cu asociaţiile de proprietari, cu părinţii, ne-au solicitat să punem şi câteva aparate de fitness în apropiere, pentru ca bunicii sau părinţii să poate face mişcare în timp ce copiii se joacă. Mai mult, vorbind cu arhitecta şefă a primăriei, la unele, pentru că nu vom reuşi la toate până la sfârşitul anului din cauza timpului, vor fi şi zone de gard viu”, a declarat primarul Petru Mărginean.

Vandalii vor fi supravegheaţi video
Cât priveşte investiţiile pentru realizarea acestor locuri de joacă, primarul Petru Mărginean consideră că ele sunt avantajoase pentru municipalitate. „La o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, costul a fost de 120.568 de lei cu TVA. Locuri de joacă noi sunt pe Aleea Pescarilor, pe Aleea Romanilor, două pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe Aleea Panseluţelor, în Cristur şi pe strada Mihai Viteazul. Ca suprafaţă, cel mai mare loc de joacă este pe Aleea Romanilor, care are 292 de metri pătraţi şi care a costat 180.000 de lei cu TVA inclus. Cele pe reabilitare vor fi mai ieftine. Sper ca proprietarii, asociaţiile de proprietari, vor fi vigilenţi, pentru că deja, unii, mai certaţi cu legea, au început să vandalizeze aceste locuri de joacă. O să punem şi sisteme de supraveghere. Dar nu trebuie să ne transformăm toţi în jandarmi şi în poliţişti locali. Dacă vom fi vigilenţi şi vom avea grijă de aceste locuri de joacă, sistemele de supraveghere video nu-şi vor avea rostul”, a adăugat primarul Devei.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Locul de joaca este minunat , atit pentru copii cit si pentru parinti si bunici.Dar la pret...ne PROSTITI ca si cu numarul de alegatori si de votanti.... La banii astia se puteau face ''Palate ale copiilor'' si nu niste lucrari la pripeala de doua trei zile.Deci cistigul tot la firmelede ''Partid'', care asteptau si ele de un an, sa le pice si lor o ''lucrare cit de mica''(vorba romanului ''daca nu+i cal ii bun si magarul) !!
    :)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago