Noi jardiniere cu flori în centrul Devei

24 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În Piaţa Unirii, în spaţiul din faţa statuii lui Traian, dar şi în Piaţa Victoriei, în faţa statuii ecvestre a lui Decebal, cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (S.P.Î.G.M) au amenajat jardiniere Flower Dome.
„Renovăm perimetrul din Piaţa Victoriei, zona statuii lui Decebal, fiind scoase de aici vestitele tufe, care mai mult încurcau circulaţia şi afectau vizibilitatea, urmând ca în toate scuarurile din jurul sensului giratoriu să fie puşi trandafiri. Aşa cum am promis, în faţa sediului administraţiei publice locale şi a Casei de Cultură am montat domuri de flori. De asemenea, am plantat şi încă suntem în plin proces de plantare de panseluţe. Ele provin din serele noastre, ale S.P.Î.G.M. Încercăm să ne gospodărim cât mai mult în regie proprie, în ideea de a diminua costurile şi a spori calitatea. Tot în momentul de faţă continuăm toaletarea arborilor la nivel de municipiu, procedura executându-se în baza planului de acţiune pe care l-am întocmit, precum şi a cererilor primite din partea asociaţiilor de proprietari din raza teritorială a oraşului. Acţiunea se va desfăşura până în primăvara anului viitor. În ce priveşte lucrările de cosire mecanică a gazonului, ele s-au cam finalizat, natura urmându-şi ciclul de toamnă. În schimb, nivelăm gardul viu, pentru a-l uniformiza peste tot. Urmează să înlocuim mobilierul stradal, coşurile de gunoi, cam tot ce e deteriorat şi nu mai e funcţional sută la sută“, a precizat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M.
Reamintim că devenii pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Senatorul PSD Viorel Sălan: “Armata Română este forţa principală a sistemului de siguranţă naţională”

În fiecare an, aniversăm la 25 octombrie Ziua Armatei Române. Cu acest prilej am dorit să aflăm de la senatorul...

Verde pentru construcţia conductei de gaz metan la Brad

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, la sediul Primăriei municipiului Brad, va avea loc semnarea ordinului de începere a lucrărilor la conducta...

Comisarul şef Vasile-Alin Bârla a câştigat concursul pentru şefia Poliţiei Rutiere

Comisarul şef Vasile-Alin Bârla este noul şef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara. La concursul care a avut loc...

Închide