Categories: ActualitateUltima Ora

Ninge puternic în Valea Jiului! Cabanierii Straja, Parâng şi Pasul Vâlcan se bucură ninsoare

           A nins şi mai ninge puternic în cele trei staţiuni de schi din Valea Jiului, iar administratorii s-au pus pe treabă încă de cu noapte pentru a amenaja pârtiile de schi. Odată cu noua zăpadă se aşteaptă şi la un număr mai mare de schiori în acest weekend.

În Straja, stratul de zăpadă măsoară între 20 şi 30 de centimetri, suficient ca să fie deschise toate cele şapte pârtii de schi dacă numărul turiştilor va fi foarte mare. „Sezonul este compromis, pentru că o afluenţă mare de turişti se înregistrează de sărbători şi în prima săptămână după. Totuşi, această zăpadă îi ajută pe cabanieri să nu iasă în pierdere, să iasă pe zero. În Straja sunt şi cabane care au făcut profit, chiar dacă nu a fost zăpadă, sunt câteva locaţii care au lucrat cu agenţii de turism şi au oferit şi alte activităţi cu am fi drumeţii, vizite la obiectivele turistice din judeţ. Acestea au ieşit pe plus, restul trag speranţe că îşi vor acoperi cheltuielile”, a declarat George Resiga, şeful Salvamont Straja-Lupeni.

În Staţiunea din Masivul Vâlcan sunt aşteptaţi în acest week-end peste 1500 de turişti. Şi în Masivul Parâng a nins abundent, însă nu toate pârtiile sunt amenajate. Staţiunea de lângă Petroşani a avut cel mai prost sezon din istorie, chiar dacă a beneficiat de zăpadă naturală mai mult timp decât Straja sau Pasul Vâlcan.  (Maximilian Gânju) 

 

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago