FlashPolitica si administratie

Nicolae Timiş se menţine favorit în cursa pentru Parlament

Livia Botici

Un nou sondaj de opinie, de această dată efectuat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), la comanda Alianţei PSD+PC, a fost făcut public, ieri. Potrivit studiului, Nicolae Timiş (foto) ar ieşi câştigător din lupta pentru postul de deputat în Colegiul Electoral 3 Haţeg, indiferent cine ar fi contracandidaţii săi. Cercetarea a folosit metoda interviului telefonic pe bază de chestionar standardizat, fiind realizată în perioada 9-10 octombrie, pe un eşantion de 1.002 persoane. Are o marjă de eroare de 3,2 procente.

Lupta partidelor

La întrebarea pe reprezentantul cărui partid l-ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parţiale, 35 la sută dintre repondenţi au optat pentru alianţa PSD+PC, 34 la sută ar merge pe mâna PNL şi 16 procente ar vota pentru PDL. De asemenea, 5 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că ar vota pentru Partidul Poporului Român şi alţi 5 la sută au spus că ar vota cu PRM. Un procent de 3 la sută dintre voturi ar merge către UDMR, iar PNŢCD ar obţine numai 1 la sută din sufragii. Potrivit aceluiaşi sondaj, PNG, Partidul Verde şi UNPR nu ar obţine nici măcar un vot.

Bătălia candidaţilor

Pentru a vedea care ar fi candidatul lor cu cele mai mari şanse la câştigarea scrutinului, cei de la Alianţa PSD au propus trei variante, cu trei reprezentanţi de-ai lor. În prima variantă, când era aruncată în luptă Liliana Ţolaş, situaţia a fost următoarea: Nicolae Timiş (independent) ar obţine 34 la sută din voturi, Mariana Câmpeanu (PNL)-24 la sută din sufragii, Liliana Ţolaş (PSD+PC) – 21 la sută, Ion Ardelean (PRM) şi Mihail Rudeanu (independent, susţinut de UNPR) ar lua fiecare câte 7 la sută din voturi, Remus Cernea (independent) – 3 la sută şi Fulop Bela(UDMR) – 2 la sută. În situaţia în care Alianţa PSD+PC l-ar împinge în cursa pentru deputăţie pe Mihai Leu, în locul Lilianei Ţolaş, lucrurile ar sta în felul următor: Nicolae Timiş ar câştiga 29 la sută dintre voturi, Mihai Leu ar fi votat de 28 la sută dintre repondenţi, Mariana Câmpeanu s-ar menţine la 24 de procente, Mihail Rudeanu ar obţine 9 la sută dintre voturi, iar Remus Cernea şi Fulop Bela ar obţine 3, respectiv 2 la sută din sufragii. Ultima variantă pusă la dispoziţie de CCSB era cea în care, liderul PC Hunedoara, Petru Mărginean, ar fi candidatul Alianţei PSD+PC. Şi în această variantă, tot Nicolae Timiş ar ieşi câştigător, obţinând 33 la sută din sufragii. Mariana Câmpeanu ar fi votată de 26 la sută dintre alegători, 19 procente ar merge către Petru Mărginean, Mihail Rudeanu ar obţine 11 la sută dintre voturi, lui Ion Ardelean i-ar reveni 6 procente, iar Remus Cernea şi Fulop Bela ar obţine câte 3 la sută din voturi.

Concluziile sondajului

Potrivit cercetătorilor care au efectuat acest sondaj de opinie, în urma răspunsurilor date de hunedoreni, s-au desprins mai multe concluzii. În cazul în care Mihai Leu va candida din partea Alianţei PSD+PC, bătălia finală se va da între independentul Nicolae Timiş şi Mihai Leu. Potrivit cercetătorilor, va câştiga cel care va trece semnificativ de pragul de 5.000 de voturi. O altă concluzie care se desprinde din cercetare este aceea că, în cazul în care candidează altcineva de la PSD+PC, bătălia se va da între Nicolae Timiş şi candidatul PNL Mariana Câmpeanu. De fapt, potrivit studiului, nu este cu adevărat o bătălie, Nicolae Timiş câştigând detaşat. Alianţa PSD+PC are o şansă să câştige doar în varianta în care îl propune candidat pe Mihai Leu, chiar şi aşa, bătălia este strânsă (29 la sută la 28 la sută), fiecare vot contând.

2 comentarii la „Nicolae Timiş se menţine favorit în cursa pentru Parlament

  • SCUZE, MI-AM STERS DIN GRESEALA COMENTARIILE LA ARTICOL… ORICUM, PENTRU CEI CARE NU AU APUCAT SA LE CITEASCA, VA ANUNT CA NU ERAU DE BINE!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura