Politica si administratie

Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Emil Rîșteiu susține că nu a vrut să-l dea jos pe Laurențiu Nistor de la șefia PSD Hunedoara

Sorina Popa

Șocantă conferința de presă de la organizația județeană Hunedoara a PNL. De ce? Pentru că am văzut câtă lă­comie există la unii dintre politicienii noștri. Da, lăcomie de putere. Despre ce este vorba?

Nu a participat la puci
Nu a mirat pe nimeni, deci nici o surpriză, că Emil Rîșteiu (foto) este candidatul PNL pentru postul de primar al Simeriei. De mult timp, firma fos­tu­lui primar pri­meș­te lucrări pe filieră liberală, și de mult timp se știe de apro­pi­e­rea dintre el și li­berali, după eșecul cu Pro România. Dar asta este foarte bine, că Rîșteiu s-a dus la PNL. Se știe și de ce se luptă oamenii să revină pe posturi. Se pare că sunt ceva lucruri de reparat.
Dar să revenim la conferința de presă. Deși era mai normal ca Emil Rîșteiu să revină în PSD, așa cum a făcut și Victor Ponta, asta nu s-a întâmplat. Motivul este foarte clar. În urmă cu câțiva ani, Rîșteiu și alți membri social-democrați au vrut, se pare, să facă un puci pentru
a-l da jos pe Laurențiu Nistor de la cârma PSD Hunedoara. Nu au reușit, iat fostul edil al Băciei și al Simeriei a plecat la Pro România, să facă „un altfel de politică”. A pierdut, însă alegerile pentru Primăria Simeria.
„Este o prostie, nu a fost vorba de nici un puci. Ne-am întâlnit câțiva primari și am spus ce dorim noi de la președintele Consiliului Județean. E adevărat, am făcut și o fotografie și am scris pe ea, pen­tru binele județului. Însă, nu mi-am dorit niciodată funcția de președinte al or­ganizației județene Hunedoara a PSD”, a răspuns Emil Rîșteiu, la între­ba­rea pri­mită de la MESAGERUL HUNEDOREAN dacă a participat la puciul pentru scoa­terea lui Laurențiu Nistor pe tușă.

Nu merg la ședințele de consiliu local
Întrebat ce fel de politică face acum ca membru PNL, Rîșteiu susține că face po­litică administrativă.
Dar de ce a fost șocantă conferința de vineri. Pentru că am auzit tot felul de atacuri ale viceprimarului Simeriei, Pavel Hațegan, Emil Rîșteiu, consilier local Simeria, Daniela Bozdog (n.r.-soția șefu­lui ITM), vizavi de ceea ce face actualul primar PSD, Iulius Bedea. Nici unul dintre cei trei nu a spus că nu votează nici un proiect de dezvoltare a orașului, pentru că sunt propuse de primar, nu vin nici mă­car la ședințele de Consiliu Local, Simeria pierzând milioane de euro din cauză că acești politicieni, plătiți din banul public, nu catadicsesc să se pre­zinte la ședințe măcar. Și tot ei se plâng că orașul nu se dezvoltă. Oare pe cine vreți să prostiți, domnilor consilieri și doamnă consilier?.
Așadar, PNL are un nou candidat pen­tru Primăria Simeria.
UN alt lucru extrem de grav a fost de­cla­rația prefectului de Hunedoara, pre­zent și el la conferința de presă. Deși se știe că mai mulți primari cu state vechi, din comune cu mulți locuitori, trec la PSD de la PNL, prefectul a spus că „or­ga­nizația PNL Hunedoara nu stă într-un primar”. Este adevărat, dar să spui asta, cu nonșalanță, când primari ca Victor Stoica, Ovidiu Furdui, care conduc co­mu­nitățile lor de ani buni și sunt foarte apre­ciați, sunt nemulțumiți că banii lor au fost repartizați comunei Șoimuș și pă­ră­sesc partidul, arată cât sunt de prețuiți acești primari.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

8 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

8 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

8 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

8 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

8 ore ago