Categories: Comunitate

Nici un act de corupţie în învăţământul hunedorean

Natalia Bumbac

În perioada 19 – 21 octombrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara găzduieşte ediţia a XII-a a Consfătuirii Naţionale a Inspectorilor Şcolari pentru Management Instituţional. La eveniment participă inspectori şcolari specializaţi în managementul instituţional din toate judeţele, directori de unităţi şcolare, profesori universitari şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.  

„La Consfătuirea Naţională a Inspectorilor Şcolari, desfăşurată la noi în judeţ, participă 46 de inspectori şcolari pentru managementul instituţiilor de învăţământ şi directori de şcoli din mai multe judeţe. Activitatea este coordonată de profesorul Gheorghe Felea, directorul Unităţii pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar din MECŞ. Una dintre temele abordate în cadrul acestei întruniri este cea a aplicării de către inspectoratele şcolare a măsurilor din strategia anticorupţie în educaţie. IŞJ Hunedoara organizează în fiecare an şcolar, înainte de începerea Examenelor Naţionale, o întâlnire la care participă toţi directorii de şcoli din judeţ, unde se discută despre aspectele legate de actele de corupţie şi prevenirea acestora. După care mesajul este transmis către toţi dascălii din unităţile de învăţământ”, a afirmat profesoara Maria Ştefănie (foto) inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara.
Prezent la întrunirea de la Deva, secretarul de stat în MECŞ, profesorul universitar Vasile Şalaru, a afirmat că, spre deosebire de alte judeţe, în Hunedoara nu a fost depistat în ultimii ani nici un caz de corupţie în mediul academic. Secretarul de stat a adăugat că eradicarea completă a corupţiei va fi posibilă doar atunci când profesorii vor fi remuneraţi pe măsura eforturilor lor, lucru care se va întâmpla odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării unitare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Excelent managementul celor trei doamne la Inspectoratul Scolar. Maria Stefanie are o bulina alba in plus.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago