Categories: Comunitate

Nedeia Troiţei din Parâng, o reuşită liberală

De Sfânta Maria, liberalii din Valea Jiului au organizat Nedeia Troiţei din Parâng, un eveniment la care membrii PNL se pare că nu renunţă de mai multă vreme, încă de când la conducerea Companiei Naţionale a Huilei se afla Daniel Surulescu.
Sute de oameni din localităţile Văii Jiului au urcat sâmbătă în Parâng pentru a participa la această manifestare. Costel Avram, coordonatorul liberalilor din Valea Jiului şi al acestei acţiuni, a declarat că, anul acesta, pentru prima oară, nedeia nu s-a mai organizat din bani publici.
„De obicei, banii necesari pentru organizare veneau de la Consiliul Judeţean şi Primăria Petroşani. Anul acesta nu am mai vrut să folosim banii publici. Aşa că, sumele au fost date de către aleşii liberali din judeţ. Organizaţiile liberale din Valea Jiului, în special Petrila şi Petroşani, au contribuit la reuşita manifestării. Am asigurat masa, gratuit, pentru 600 de persoane. Au fost bucate tradiţionale preparate după reţete moştenite de la străbuni, de momârlanii de astăzi”, a declarat Costel Avram pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Troiţa din Parâng a fost ridicată pentru a cinsti memoria iubitorilor de munte, într-un loc în care momârlanii petreceau în trecut de Sfânta Maria Mare. Nedeia a avut loc la cota 1.700 m, în faţa troiţei ridicate în masiv. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Credinciosilor ortodoxi ,de ce nu va rugati la cei vii sa va intinda o mana de ajutor ,sa va dea drepturile care vi se cuvin asa cum spune legea Constitutionala la art.47 ,dreptul la un trai decent , mai usor va este sa va rugati la un tablou ,la o poza sau la un perete sau chinuiti in genunchi inconjurand o biserica ,unde toti preotii stiu ca credinta lor este in bani .
    Credinta si religia trebuie sa va fie in Pace si Iubire .
    Drepturile trebuie sa le primiti de la cei vii , care au devenit functionari la stat !

    Justitiarul de Hunedoara

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

11 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

11 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

11 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

11 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

11 ore ago